Συνέχιση της συσσώρευσης ”βλέπουν” οι ΑΧΕ

Συνέχιση των τάσεων συσσώρευσης εκτιμούν για τη σημερινή συνεδρίαση του Χ.Α. οι χρηματιστηριακές, ενώ θεωρούν ότι σημαντική θα είναι η επιρροή των διαθνών αγορών. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος αναμένονται η Τράπεζα Πειραιώς, αλλά και τίτλοι όπως ΔΕΗ ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.

Συνέχιση της συσσώρευσης ”βλέπουν” οι ΑΧΕ
Τι αναμένεται για τη σημερινή συνεδρίαση: Οι διεθνείς αγορές εκτιμά η Marfin Hellenic ότι θα αποτελέσουν τη βασική επιρροή μεσοβραχυπρόθεσμα, ενώ το επενδυτικό ενδιαφέρον πιστεύεται ότι είναι πιθανό να μετακηλυθεί σε μετοχές που δεν έχουν ακόμη δημοσιεύσει αποτελέσματα εξαμήνου, όπως ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ και ο ΟΠΑΠ.

Επίσης στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος εκτιμάται ότι θα βρεθεί η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, λόγω της ανακοίνωσης των εξαμηνιαίων αποτελεσμάτων της.

Παρόμοια εικόνα με τη χθεσινή αναμένει για σήμερα η EFG Eurobank με το Γενικό Δείκτη να είναι πιθανό να κινηθεί ”πλαγίως”. Το κλίμα, όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, παραμένει θετικό και οι επενδυτές αναζητούν τον επόμενο καταλύτη που θα πυροδοτούσε μια πιο σημαντική κίνηση.

Κρίσιμες για τη μεσοπρόθεσμη πορεία της αγοράς εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ ότι θα είναι, στη σημερινή συνεδρίαση, οι τοποθετήσεις θεσμικών επενδυτών αλλά και οι επιρροές από τα ξένα χρηματιστήρια.

Γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα εκτιμά η Fortius Finance ότι θα κινηθεί σήμερα η αγορά, ενώ η κίνηση του Γενικού Δείκτη θα εξαρτηθεί από το αγοραστικό ενδιαφέρον προς τις δεικτοβαρείς μετοχές και συγκεκριμένα αυτή του ΟΤΕ.

Τι έγινε χθες: Στην αδυναμία των τηλεπικοινωνιακών τίτλων αποδίδει η Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ τη χθεσινή υποχώρηση του Γενικού Δείκτη.

Τάσεις συσσώρευσης εκτιμά η Eurobank ότι εμφανίστηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Χ.Α., ενώ η μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση έκλεισαν σε θετικό έδαφος.

Επιχειρηματικά νέα: Στα 77 εκατ. ευρώ αναμένει η Marfin Hellenic να διαμορφωθούν τα κέρδη προ φόρων της Τράπεζας Πειραιώς στο α΄ εξάμηνο του 2003.

Στην επιστολή προς το χρηματιστήριο, μέσω της οποίας η Τράπεζα Αττικής επιβεβαιώνει ότι το ΤΣΜΕΔΕ βρίσκεται σε συζητήσεις με το κράτος για την απόκτηση μεριδίου στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, αναφέρεται η EFG Eurobank Securities.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα της CosmΟΤΕ, τα οποία ανακοινώνονται στις 27 Αυγούστου (11.00 ώρα Ελλάδας), η EFG Eurobank Securities εκτιμά ότι τα έσοδα θα είναι αυξημένα κατά 11,6% στα 620 εκατ. ευρώ και τα κέρδη μετά από φόρους κατά 13,6%, στα 113 εκατ. ευρώ. Το report της EFG καταλήγει αναφέροντας ότι διατηρεί τη θετική στάση της για την CosmΟΤΕ.

Εξάλλου, με αφορμή τα αποτελέσματα εξαμήνου της Κυριακίδης, η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει ότι περιμένει τα καθαρά κέρδη της εταιρίας για το έτος να διαμορφωθούν στα ίδια επίπεδα, κυρίως λόγω λόγω κυρίως υψηλότερου κόστους από τόκους στο β΄ εξάμηνο.



* Τα reports των ΑΧΕ δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v