Ανεμίζουν (ακόμη) υψηλότερα Εθνική - Alpha

Η υπέρβαση των 21 ευρώ από την Εθνική και των 20 από την Alpha έδωσαν και πάλι τροφή σε φήμες απαραίτητες για ”μόχλευση”, αλλά και για το θετικό γύρισμα της αγοράς. Επιβεβαιώθηκε η στήριξη των 2.290 μονάδων. Μεθοδική η μεταφορά κεφαλαίων και ενδιαφέροντος και προς άλλες κατηγορίες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στις 11:27 γύρισε σε θετικό έδαφος ο Γενικός Δείκτης, με τις Εθνική και Alpha να πρωτοστατούν.

Η άνοδος της Εθνικής υψηλότερα και των 21 ευρώ σε συνδυασμό με την παράλληλη αντίδραση της Alpha πάνω από τα 20 ευρώ, έδωσε και πάλι τροφή σε φήμες απαραίτητες για τη ”μόχλευση” και ικανές ταυτόχρονα να οδηγήσουν το Γενικό Δείκτη προς τις 2.320 μονάδες.

Προηγουμένως, και με συναλλαγές περίπου 22 εκατ. ευρώ, είχε ολοκληρωθεί μια μικρής έκτασης φάση διόρθωσης, που απλά ήρθε να επιβεβαιώσει την ανθεκτικότητα της βραχυπρόθεσμης ”στήριξης” των 2.290 μονάδων.

Η... αμφίσημη ανακοίνωση της Alpha Bank, την περασμένη Παρασκευή, δικαιολογημένα κατά την ταπεινή μας άποψη, δίνει τροφή σε βάσιμες και πιθανές να συμβούν φήμες μεταξύ Alpha και Εθνικής.

Εξίσου πιθανή είναι η μη ευόδωση των συγκεκριμένων προσπαθειών αλλά απλά μια τεχνητή συντήρηση της ανοδικής φοράς. Το ενθαρρυντικό είναι πως σταδιακά διαπιστώνεται μεταφορά κεφαλαίου, ενδιαφέροντος, προς μετοχές και άλλων εταιριών.

Σημαντικά τα κέρδη για μετοχές όπως Ελληνικά Καλώδια (προς τα 6 ευρώ), Φοίνιξ (προς τα 6,7 ευρώ), Προμότα (προς τα 2,5 ευρώ), Shelman (προς τα 2 ευρώ) Σαράντης (προς τα 3,6 ευρώ) αν και ξεχωρίζουν με την απόδοσή τους η Chipita (επιστρέφει δριμύτερη στο ταμπλό), Intralot (προς τα 16,8 ευρώ) αλλά και Εθνική Χαρτοφυλακίου, Εμπορικός Δεσμός, Κλωνατέξ, Γιαννούσης, Επιχειρήσεις Αττικής, Λάμψα, Εμπορική, Άβαξ, Άκτωρ, Κύπρου, Δρομέας, Druckfarben, Αγροτική Τράπεζα, Τράπεζα Αττικής, κ.α.

Η μέχρι στιγμής αντίδραση της μετοχής της Τράπεζας Αττικής, ερμηνεύεται ως αποτέλεσμα εργασιών που συντελούνται στο παρασκήνιο με σκοπό την ανακοίνωση των τελικών λεπτομερειών για την συγχώνευση με το ΤΤ. Ας μην ξεχνάμε επίσης πως στο βάθος της συγχώνευσης καραδοκούν οι Eurobank, Εθνική.

Ζητούμενο για την επόμενη ώρα, η επιβεβαίωση της ολοένα και ισχυρότερης δυναμικής που μπορεί να έχει η αγορά μας, σε επίπεδο τιμών υψηλότερο των 2.290-2.305 μονάδων.

Θα επιμείνουμε και πάλι πως από καθαρά τεχνικής και μόνο πλευράς, η κίνηση του δείκτη εάν συνοδευτεί με αύξηση των συναλλαγών (220-240 εκατ. ευρώ), φέρνει την αγορά μονομιάς προς τις 2.400 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v