ΑΧΕ: Από τράπεζες και διεθνείς αγορές η τάση

Πιθανή χαρακτηρίζουν την αποκόμιση κερδών και σήμερα οι ΑΧΕ, χωρίς αυτό να εκτιμάται ότι θα επηρεάσει την θετική εικόνα της αγοράς. Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν και πάλι οι τράπεζες, ενώ η σημαντικότερη επιρροή θα προέλθει από τις διεθνείς αγορές.

ΑΧΕ: Από τράπεζες και διεθνείς αγορές η τάση
Τι αναμένεται για τη σημερινή συνεδρίαση: Τις τράπεζες αναμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος η Marfin Hellenic στο πρωινό της report. Εξάλλου, όπως αναφέρει η ίδια χρηματιστηριακή, οι ευρωπαϊκές αγορές θα διαμορφώσουν την τάση για το υπόλοιπο της αγοράς - πλην τραπεζών.

Η Marfin Hellenic εστιάζει στη μετοχή του ΟΠΑΠ της οποίας (μετά το πέρας του black out period που ακολούθησε τη διάθεση του τρίτου πακέτου) ξεκινά και πάλι την κάλυψη. Ως τιμή-στόχος τίθενται τα 12 ευρώ, ενώ η σύσταση είναι για αύξηση θέσεων.

”Κλειδί” χαρακτηρίζει η EFG Eurobank Securities και για τη σημερινή συνεδρίαση τη συμπεριφορά του τραπεζικού κλάδου, η οποία όμως αναμένει να εμφανιστούν κάποιες ρευστοποιήσεις κερδών στον κλάδο, ως αποτέλεσμα του πρόσφατου σημαντικού ανοδικού ράλι.

Σε άλλο σημείο του πρωινού της report, η EFG Securities αναφέρει ότι η κατεύθυνση για σήμερα θα δοθεί από τις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες φαίνεται να εισήλθαν σε φάση αποκόμισης κερδών.

Θετική χαρακτηρίζει τη μεσοπρόθεσμη τάση της αγοράς η Εθνική ΑΧΕ, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποκλειστεί μια αποκόμιση κερδών βραχυπρόθεσμα.

Τι έγινε στην προηγούμενη συνεδρίαση: Στις πτωτικές τάσεις των ξένων αγορών αποδίδει η Marfin Hellenic τη χθεσινή υποχώρηση στο Χ.Α. Η αποκόμιση κερδών στη μεσαία και τη χαμηλή κεφαλαιοποίηση ήταν εμφανής, ενώ η εικόνα στον FT 20 ήταν μικτή.

Επιχειρηματικά νέα: Η Marfin Hellenic αναφέρεται στα αποτελέσματα τριμήνου της Intralot, τα οποία ανακοινώνονται αύριο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της και με βάση τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα, αναμένει τις πωλήσεις του ομίλου στα 171,97 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 14,3%.

Σε επίπεδο EBITDA αναμένεται αύξηση της τάξης του 24,7% (στα 61,7 εκατ. ευρώ. Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη εξαμήνου εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 113,3 εκατ. ευρώ. Η τιμή-στόχος για τη μετοχή διατηρείται στα 13,1 ευρώ, ενώ η σύσταση παραμένει ”αύξηση θέσεων”.

Αντίστοιχα των προσδοκιών της αλλά και περίπου στα επίπεδα του α΄ τριμήνου χαρακτηρίζει η EFG Eurobank Securities τα αποτελέσματα εξαμήνου της Αγροτικής τράπεζας, ενώ αναφερόμενη στα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ, τα οποία ανακοινώνονται την Παρασκευή, εκτιμά ότι θα περιέχουν υποχώρηση EBITDA κατά 25,1% (στα 151 εκατ. ευρώ) και προ φόρων κερδών κατά 25,3% (144,1 εκατ. ευρώ).

Ακόμη, η EFG αναφέρεται στις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών για το εξάμηνο της Τιτάν. Σύμφωνα με αυτές που συγκέντρωσε το πρακτορείο Bloomberg τα καθαρά κέρδη θα διαμορφωθούν στα 44,3 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με το Reuters στα 45,6 εκατ. ευρώ.



* Τα reports των ΑΧΕ δημοσιεύονται δεξιά στη στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v