Πάνω οι τράπεζες, κάτω η αγορά!

Τη... ”μοναχική” του ανοδική πορεία διατηρεί ο τραπεζικός κλάδος, σε μία συνεδρίαση που χαρακτηρίζεται από πιέσεις σε ΟΤΕ, στην περιφέρεια και εναλλαγές προσήμου πέριξ των 2.300 μονάδων για το Γενικό Δείκτη. Φοίνιξ, Αττικής, Chipita, ΕΒΖ και Druckfarben ξεχωρίζουν από την μεσαία - μικρή κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μικτές τάσεις με εμφανή τη διάθεση για σταθεροποίηση κυριαρχούν στην αγορά, με τον δείκτη να κινείται υψηλότερα των 2.300 μονάδων. Μικρές οι ενδοσυνεδριακές διακυμάνσεις μετά τις 12:30-13:00, σε επίπεδο δείκτη και FTSE 20, με τον δεύτερο να ισορροπεί στις 1170 μονάδες.

Παρόλα αυτά ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει αυξημένα κέρδη (2,01%) φθάνοντας λίγο πριν από τις 15:00 προς τις 4.185 μονάδες. Υπερέβη δηλαδή ο κλαδικός δείκτης την πρώτη ουσιαστική ”αντίσταση” των 4.150 μονάδων, που είχε τεθεί ως στόχος (και) από την στήλη.

Ξεχωρίζει το +12% του Φοίνικα, καθώς φήμες για ενδιαφέρον ισχυρότατου τραπεζικού ομίλου για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου ενισχύει την ανοδική τάση. Βάσιμες ή όχι οι φήμες, άμεσα ευνοούμενη είναι η μητρική Εμπορική Τράπεζα.

Η μετοχή της Εμπορικής κυμαίνεται στα 19,60 ευρώ, καταγράφοντας σημαντικά κέρδη.

Μια άλλη ”κρατικών συμφερόντων” μετοχή, η ΕΒΖ, προσεγγίζει τα 7,50 ευρώ, ενώ είναι γνωστό πως η μέση τιμή κτήσης της μητρικής Αγροτικής έχει διαμορφωθεί στα 8 ευρώ και κάτι λεπτά.

Η παρουσία των ”ενεργών παικτών” αποτυπώνεται μέχρι στιγμής στην αντίδραση της Druckfarben, του Κανάκη και της υποτιμημένης Τραπέζης Κύπρου. Αλλά επίσης και στις μετοχές των Λάμψα, Εθνική Ακινήτων, Μαθιός, Moda Bagno, Μπαλάφας, και δύο-τριών ακόμη περιπτώσεων.

Για την επόμενη ώρα θα ήταν χρήσιμη η κίνηση του δείκτη σε επίπεδα υψηλότερα των 2.300 μονάδων. Με μια πιθανή ενεργότερη παρουσία των αγοραστών προς το κλείσιμο.

Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να φέρει προς τις 2.320 μονάδες με συναλλαγές περίπου 170-180 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v