Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης

Στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη με τον υπουργό οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκη, στη δέσμη κοινωνικών παροχών, στις προτεραιότητες που έθεσε ο ΣΕΒ στον κ. Σημίτη, αλλά και στην ”απαισιοδοξία” του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία, αναφέρονται τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης
Στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη με τον υπουργό οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκη, στη δέσμη κοινωνικών παροχών πέριξ του 1,3 δισ. ευρώ, στις προτεραιότητες που έθεσε ο ΣΕΒ στον κ. Σημίτη, στην ”απαισιοδοξία” του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία αναφέρονται τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης.

Κυβέρνηση: Για χιονοστιβάδα διεκδικήσεων εν όψει εκλογών κάνουν λόγο τα Νέα που αναφέρουν πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε κλοιό αιτημάτων για αυξήσεις στους μισθούς και χορήγηση επιδομάτων. Δέσμη κοινωνικών παροχών που εκτιμάται ότι θα φτάσει στο ύψος του 1,3 δισ. ευρώ ολοκληρώνει η κυβέρνηση, σύμφωνα με την Καθημερινή..

Με ”ποιοτικά” ασχολήθηκαν ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης και ο υπουργός Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκης κατά τη χθεσινή τους συνάντηση όπως αναφέρει η Οικονομική Ελευθεροτυπία, σύμφωνα με την οποία το περιεχόμενου του πακέτου των κοινωνικών παροχών θα παραμείνει ”επτασφράγιστο” μυστικό μέχρι το βράδυ της επόμενης Δευτέρας.

Σύμφωνα με το Βήμα, αντικείμενο των αλλεπάλληλων χθεσινών συσκέψεων ήταν η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης για το επόμενο έτος υπό το πρίσμα του πακέτου των κοινωνικών παροχών, αλλά και της χάρτας σύγκλισης, ενώ η Ημερησία επισημαίνει πως σύμφωνα με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών θα διατηρηθεί η δημοσιονομική πειθαρχία.

Το Κέρδος τονίζει πως οι κ.κ. Σημίτης και Χριστοδουλάκης οριστικοποίησαν το πακέτο κοινωνικών παροχών, ενώ προσθέτει πως ”αγκάθι” στις σχέσεις της κυβέρνησης αποτελεί ο ΣΕΒ και ο αναπτυξιακός νόμος.

ΣΕΒ: Σε σύγκρουση του ΣΕΒ με την κυβέρνηση για τις τιμές αναφέρεται το Βήμα, ενώ τονίζει πως ο πρόεδρος του ΣΕΒ παραδέχτηκε ότι σε κάποιους κλάδους όπου δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός οι ανατιμήσεις είναι εκρηκτικές.

Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική το προεδρείο του ΣΕΒ έθεσε δέκα προτεραιότητες για την οικονομική πολιτική που θα εφαρμοστεί στους επόμενους μήνες, στην κυβέρνηση κατά τη χθεσινή συνάντηση.

ΔΝΤ: Τους κινδύνους που εξακολουθούν να απειλούν την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας αναμένεται να επισημάνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Έκθεση για την Παγκόσμια Οικονομία όπως, σημειώνει η Καθημερινή. Σύμφωνα με το Βήμα, το ΔΝΤ κατεβάζει, για μια ακόμη φορά οριακά, τον πήχυ των προβλέψεών του για τον εφετινό ρυθμό ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας από το 3,2% στο 3,1%.

Η Ημερησία αναφέρει πως για πρώτη φορά το ΔΝΤ μιλά για αύξηση του ΑΕΠ μεγαλύτερη από αυτή που προβλέπει για φέτος η κυβέρνηση. Νέο μήνυμα επιφυλακτικότητας για την παγκόσμια οικονομία απευθύνει το ΔΝΤ, σύμφωνα με το Κέρδος.

ΕΒΕΑ: Μείωση του φόρου από το 35% στο 25% ζητά το ΕΒΕΑ, σύμφωνα με την Ημερησία.

Τράπεζα της Ελλάδος: Πως και γιατί έφυγαν 20 τόνοι χρυσού από τα θησαυροφυλάκια της Τράπεζας της Ελλάδος, σχολιάζει το Βήμα.

Εισηγμένες: Απέδωσε η αναδιάρθρωση των εισηγμένων, σύμφωνα με την Εξπρές, που τονίζει πως οι επιχειρήσεις αρχίζουν να δρέπουν τους καρπούς των συγκεκριμένων προγραμμάτων.

ΕΤΑ: Ολοκληρώνονται τον ερχόμενο μήνα τα έργα αισθητικής αναβάθμισης του πρώτου από τους πέντε συνοριακούς σταθμούς που έχει αναλάβει η Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, όπως αναφέρει η Καθημερινή.

Εξάμηνα: Στα μεγέθη εξαμήνου των Ελληνικών Πετρελαίων, Cosmote, Motor Oil, Τράπεζας Κύπρου, Folli Follie και της Γερμανός αναφέρονται τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v