Συσσώρευση με χαμηλές συναλλαγές

Με προσεκτικές κινήσεις σε δεικτοβαρείς μετοχές συντηρείται η αγορά σε εύρος ασφαλείας πέριξ των 2.250 μονάδων με χαμηλές μέχρι στιγμής συναλλαγές. Πιέσεις στην περιφέρεια και στις τράπεζες, ενώ παρατηρείται μερική μεταφορά ρευστότητας προς τηλεπικοινωνίες, όπως Cosmote - Panafon.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σταθεροποιήσεως συνέχεια με τις βασικές τραπεζικές μετοχές να κρατούν την αγορά στο εύρος των 2.255-2.268 μονάδων. Η κίνηση της Εθνικής σε θετικό έδαφος (20,48 ευρώ), αλλά και της Alpha, φέρνει τον τραπεζικό δείκτη και πάλι σε επίπεδο ασφάλειας.

Εξάλλου, η πίεση που ασκείται στη μετοχή της Τράπεζας Αττικής (-5,5%) προβληματίζει όσους περιμένουν άμεσα ουσιαστικές εξελίξεις από το μέτωπο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Κατά τα άλλα, το ενδιαφέρον ορισμένων κυρίως εγχώριων θεσμικών προσανατολίζεται προς τις μετοχές τηλεπικοινωνιακών εταιριών.

Ετσι, με αφορμή την ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων από την Cosmote, μεταφέρεται ρευστότητα προς τη συγκεκριμένη μετοχή. Η τρέχουσα τιμή διαμορφώνεται στα 10,98 ευρώ, η υψηλή στα 11,22 ευρώ με ”χαμηλή” τα 9,18 ευρώ.

Κάτι ανάλογο παρατηρείται και στη μετοχή της Panafon, με τιμή προς τα 5,9 ευρώ και υψηλή τιμή στα 6,1 ευρώ. Στα 11,3 ευρώ κινείται η μετοχή του ΟΤΕ, με χαμηλή όμως εμπορευσιμότητα, ενώ η υψηλή τιμή για τον τίτλο έχει διαμορφωθεί στα 11,72 ευρώ.

Παρατηρείται επίσης πως από κλάδους ξεχωρίζουν επιμέρους μετοχές, οι οποίες κατά κανόνα ευνοούνται από τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιριών.

Για παράδειγμα αυτό ισχύει για τις Άκτωρ, Ελληνική Τεχνοδομική και Μηχανική από τις κατασκευές, τον Βάρδα (4,2 ευρώ) την Βέτεριν, την Hyatt, αλλά και τα ΚΑΕ, Folli-Follie, Πλαίσιο, Κορασίδης, Γερμανός.

Στην περίπτωση μάλιστα των Folli-Follie, καθώς επιβεβαιώθηκαν οι θετικές εκτιμήσεις αναλυτών, για τα αποτελέσματα της εταιρίας, θα πρέπει να θεωρείται λογική η τρέχουσα τιμή των 18 ευρώ. Στη μετοχή αυτή, όπως και στην Ελληνική Τεχνοδομική, λαμβάνουν τις τελευταίες ημέρες θέση εγχώρια θεσμικά χαρτοφυλάκια.

Ζητούμενο για την επόμενη ώρα είναι η διατήρηση της εικόνας σταθεροποίησης –συσσώρευσης- καθώς σε αυτό συνηγορούν και οι χαμηλές για σήμερα συναλλαγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v