ΑΧΕ: Ενδιαφέρον σε τράπεζες- βλέμμα σε Ευρώπη

”Από κοντά” αναμένουν οι ΑΧΕ να ακολουθήσει η ελληνική αγορά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ενώ θεωρείται πιθανή η συνέχιση των ρευστοποιήσεων στον τραπεζικό κλάδο- σημείο που θα κρίνει και το κατά πόσον θα καταφέρει τη συσσώρευση ο Γ.Δ.

ΑΧΕ: Ενδιαφέρον σε τράπεζες- βλέμμα σε Ευρώπη
Τι αναμένεται για τη σημερινή συνεδρίαση: Σημαντική θεωρεί για σήμερα η Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ την πιθανότητα η ελληνική αγορά να ακολουθήσει τις διεθνείς σε κίνηση που μάλλον θα είναι ”πισωγύρισμα”.

Κίνηση του Γενικού Δείκτη γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα εκτιμά για σήμερα η Fortius Finance, εφόσον προσθέτει γίνει δυνατό να απορροφηθούν οι ρευστοποιήσεις στον τραπεζικό κλάδο. Η επόμενη περιοχή στήριξης, όπως προσθέτει, οριοθετείται στις 2.200- 2.220 μονάδες.

Υπομονή συστήνει η Κύκλος Χρηματιστηριακή, προκειμένου να επέλθει η πλήρης αναίρεση των πτωτικών σημάτων που έχουν δοθεί από χθες. Ανοδική εκτιμά την (τουλάχιστον αρχική) αντίδραση του Γ.Δ. άπό το θετικό κλείσιμο της Wall Street.

Τι έγινε στην προηγούμενη συνεδρίαση: Για αποκόμιση κερδών στον τραπεζικό κλάδο κάνει λόγο η Marfin Hellenic, επισημαίνοντας παράλληλα την υπεραπόδοση των ΟΠΑΠ και ΟΤΕ οι οποίοι έκλεισαν τη συνεδρίαση χωρίς απώλειες.

Στην αντιστροφή της αρχικής θετικής τάσης των ευρωαγορών, αλλά και στις ρευστοποιήσεις στον τραπεζικό κλάδο αποδίδει η Fortius την υποχώρηση του Γ.Δ.

Επιχειρηματικά νέα: Στο πρωινό report της Marfin Hellenic, γίνεται αναφορά σε δημοσιεύματα όπου περιγράφεται η απροθυμία της γαλλικής Credit Agricole να εξασκήσει την option για την απόκτηση του 9,6% της Εμπορικής.

Ούτε όμως η δεύτερη εναλλακτική, αυτή της διάθεσης του πακέτου σε άλλο στρατηγικό επενδυτή, μοιάζει πολύ πιθανή, καθώς η δέσμευση της Credit Agricole να μην πουλήσει το 11% που κατέχει στην Εμπορική, καθιστά την τοποθέτηση ξένου θεσμικού όχι και τόσο ελκυστική.

Το όλο θέμα αναμένεται να αποσαφηνιστεί στο τέλος Σεπτεμβρίου, όταν η γαλλική τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει την τελική της απόφαση.

Η Marfin αναφέρεται ακόμα στα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Intralot, εκτιμώντας ότι οι ισχυροί ρυθμοί ανάπτυξης που εμφάνισε στο εξάμηνο αποδίδονται στα κέρδη από το Στοίχημα και στις διεθνείς θυγατρικές. Τα αποτελέσματα κρίνονται ακόμη ανάλογα των προσδοκιών της χρηματιστηριακής και αναμένεται να χαροποιήσουν την αγορά.



Όπως αναφέρει στο πρωινό της report η Fortius Finance, την περασμένη εβδομάδα η Τράπεζα της Ελλάδας πούλησε 20 τόνους χρυσού, αντλώντας έσοδα 200 εκατ. ευρώ, τα οποία σκοπεύει να επενδύσει σε αποδοτικότερες επενδύσεις από το πολύτιμο.

* Τα reports των ΑΧΕ δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v