”Βομβαρδίζουν” τον ΟΤΕ!

Σημαντική διόρθωση λαμβάνει χώρα στη Σοφοκλέους ύστερα από τις εκτεταμένες ρευστοποιήσεις που σημειώνονται στις μετοχές των τηλεπικοινωνιών (-3,15%). Στο επίκεντρο των πιέσεων ο ΟΤΕ (-4,50%), αλλά και η Cosmote (3,37%). Ηπιότερες, αλλά σημανικές οι πιέσεις στις τράπεζες (-1,39%).

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σημαντικότατες πιέσεις ασκούνται στην μετοχή του ΟΤΕ (-3,50%), ενώ ο όγκος των συναλλαγών ξεπερνά το 1 εκατ. τεμάχια, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να υποχωρεί κάτω των 2.230 μονάδων.

Ετσι, απειλήθηκε και η μεσοπρόθεσμη στήριξη των 2.229 μονάδων καθώς το ξεφόρτωμα κυρίως ξένων θεσμικών στη μετοχή του ΟΤΕ παρασύρει συνολικότερα την αγορά.

Σύμφωνα με δηλώσεις χρηματιστών, που ρευστοποιούν κυρίως για λογαριασμό ξένων πελατών τους, τα αποτελέσματα εξαμήνου κρίνονται ως ανεπαρκή και προβληματικά σε ό,τι αφορά στην μεσοπρόθεσμη πορεία του Οργανισμού.

Αυτό που επισημαίνουν στο σύνολό τους οι χρηματιστές είναι πως ο ΟΤΕ χάνει συνεχώς μερίδια αγοράς, ενώ διαμορφώνεται μια τάση χωρίς αναστροφή.

Χαμηλότερα των 2.248 μονάδων ο γενικός δείκτης προβληματίζει πλέον με τη συμπεριφορά του καθώς απειλείται η καθοριστικής σημασίας στήριξη των 2.229 μονάδων.

Η μεν πρώτη αποτελεί βραχυπρόθεσμη, η δε δεύτερη αποτελεί μεσοπρόθεσμη στήριξη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 138 εκατ. ευρώ της πρώτης ώρας το σημαντικότερο μέρος των συναλλαγών αφορά σε πωλήσεις μετοχών του ΟΤΕ με ότι αυτό συνεπάγεται για τη συνολικότερη εικόνα της αγοράς.

Μέχρι τις 12:00, πάντως το υγιές κομμάτι της μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατάφερνε να περιορίσει τις απώλειές του ενώ ορισμένες μετοχές όπως για παράδειγμα τα Goody’s, Γερμανός, ΚΑΕ διατηρούσαν μέρος των κερδών τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v