ΑΧΕ: Ηπιες τάσεις διόρθωσης και ΔΕΗ στο επίκεντρο

Τη μετοχή της ΔΕΗ εκτιμούν στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος οι ΑΧΕ, ενώ για την σημερινή πορεία της αγοράς εκτιμάται ότι η εικόνα θα είναι αντίστοιχη με τη χθεσινή, με τις τάσεις διόρθωσης να παραμένουν ήπιες.

ΑΧΕ: Ηπιες τάσεις διόρθωσης και ΔΕΗ στο επίκεντρο
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναμένει η Marfin Hellenic ότι θα βρεθεί η μετοχή της ΔΕΗ, μετά και τις χθεσινές ανακοινώσεις περί διάθεσης του νέου πακέτου μετοχών από την κυβέρνηση.

Εξάλλου, ενδιαφέρον θα προσελκύσει και η μετοχή του ΟΠΑΠ, ο οποίος θα ανακοινώσει αποτελέσματα πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης.

Η αγορά, όπως επισημαίνει στο πρωινό της report η EFG Eurobank Securities, απέτυχε χθες να διατηρήσει τα αρχικά της κέρδη και έκλεισε αμετάβλητη.

Παρόμοια αναμένει την εικόνα για σήμερα η EFG, καθώς η αγορά συνεχίζει την προσπάθεια αφομοίωσης των τρεχόντων επιπέδων, αναζητώντας ταυτόχρονα νέα ανοδική αφορμή. Παρ’ όλα αυτά, η αγορά επιδεικνύει κάποια σημάδια κόπωσης και (ήπιας) αποκόμισης κερδών.

Οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων, συνεχίζει η χρηματιστηριακή, που ολοκληρώνονται επηρεάζουν κυρίως την πορεία μεμονωμένων τίτλων.

Την αποτίμηση των επιδόσεων των διεθνών αγορών και των αποτελεσμάτων εξαμήνου εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ ότι θα επιχειρήσουν οι συμμετέχοντες στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Καθοριστική εκτιμά για μία ακόμη συνεδρίαση η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ ότι θα είναι η συμπεριφορά των τραπεζών, ενώ προσθέτει ότι η ανοδική πορεία των αμερικανικών αγορών στο τέλος της χθεσινής ημέρας δημιουργεί θετικές προσδοκίες για σήμερα.

Αναφερόμενη στο θέμα που ανέκυψε με τη ΔΕΗ, η EFG Eurobank εκτιμά ότι είναι πιθανό να διατεθεί ποσοστό μέχρι 16,5%, ενώ επιπρόσθετα αναφέρει ότι αφού η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη δεν εκτιμάται ότι θα ξαφνιάσει.

Από την πλευρά της, η Marfin Hellenic, επισημαίνει ότι αν και το όλο θέμα δεν αποτελεί έκπληξη, αν συνδυαστεί με τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα εξαμήνου της ΔΕΗ, είναι πιθανό να προσθέσει νευρικότητα.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα εξαμήνου της εταιρίας, οι Εθνική ΑΧΕ και Marfin Hellenic αναφέρουν ότι ξεπέρασαν τις προσδοκίες τους, ενώ ”ικανοποιημένη” με τα αποτελέσματα δηλώνει και η EFG Eurobank Securities.



* Τα reports των ΑΧΕ δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v