Εντρυφώντας στα εξάμηνα

Στο εύρος των 2.248-2.272 προσδιορίζεται η συνέχιση της διαδικασίας σταθεροποίησης στη Σοφοκλέους, καθώς το επενδυτικό κοινό στρέφει την προσοχή του στην προσεκτικότερη ανάγνωση των (θετικών) αποτελεσμάτων εξαμήνου. Στο προσκήνιο μετοχές εταιριών με καλά αποτελέσματα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι σε ό,τι αφορά στην σταθεροποιητική κίνηση της αγοράς. Σε επίπεδο Γενικού Δείκτη δεν αναμένονται ούτε σήμερα σημαντικές μεταβολές, παρά το γεγονός ότι οι έντονες ενδοσυνεδριακές διακυμάνσεις δίνουν ευκαιρίες υπεραξιών κυρίως στην αγορά παραγώγων και δευτερευόντως σε μετοχές.

Το ζητούμενο για το Γενικό Δείκτη όπως σημειώναμε και χθες είναι η διασφάλιση των 2.229 μονάδων. Στην χειρότερη περίπτωση ο δείκτης έχει περιθώρια διολίσθησης το πολύ μέχρι τις 2.205 μονάδες.

Αυτές οι δύο τιμές αποτελούν τα σημεία αναφοράς της ανοδικής τάσης, που θα μπορούσε να μεταβληθεί εάν ο Δείκτης έχανε την επαφή του με το συγκεκριμένο εύρος ”στήριξης”. Σε ό,τι αφορά στα περιθώρια ανόδου, εδώ και αρκετές ημέρες είμαστε ξεκάθαροι.

Δεν υπάρχει λόγος να κινηθεί η αγορά πριν την ΔΕΘ, υψηλότερα των 2.310 μονάδων, που θα σήμαινε αναγκαστικά αντίδραση είτε τραπεζικών τίτλων είτε του ΟΤΕ-τηλεπικοινωνιών. Η μετοχή της Εθνικής έδωσε με τη χθεσινή υψηλή τιμή (20,88 ευρώ) την ”αντίσταση” για τις επόμενες 2-3 συνεδριάσεις.

Όπως επίσης και η Alpha στα 19,68 ευρώ.

Όσον αφορά στον ΟΤΕ, η ”αντίσταση” διαμορφώνεται στα 11,65-11,70 ευρώ. Παρόλα αυτά η αγορά κινείται, και αναφερόμαστε στην κατηγορία εκείνων των εταιριών που εμφανίζουν σαφή βελτίωση της οικονομικής τους θέσης.

Από τις τελευταίες ανακοινώσεις (για να μην αδικήσουμε τις πρώτες) ξεχωρίζουν οι Ρόκας, Γερμανός, ΓΕΚ, Τέρνα, Notos, Lavipharm, Μυτιληναίος, και όσων δικαιώνουν τις προσδοκίες των επενδυτών.

Ζητούμενο για σήμερα η συνέχεια της σταθεροποίησης σε εύρος 2.248-2.272 μονάδων.

Σημείωση: Να προσεχθεί η επανεμφάνιση πωλητών στην αγορά παραγώγων. Και οι συναλλαγές έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τελευταία κυρίως σε συμβόλαια του FTSE 20, αλλά και οι ανοιχτές πωλήσεις δανεισμένων μετοχών πληθαίνουν. Οι σορτάκηδες επιχειρούν να επανέλθουν στο προσκήνιο. Στα υπόψη προς γνώση και συμμόρφωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v