Άγριο... ξύλο στον ΟΤΕ!!!

Μαζικές εντολές πωλήσεων (3 εκατ. τεμάχια) οδηγούν σε απώλειες έως και 7% τη μετοχή του ΟΤΕ, καθώς οι επενδυτές φαίνονται ”ενοχλημένοι” από τα ψιλά γράμματα των αποτελεσμάτων του εξαμήνου. Αρνητικές επιπτώσεις για Cosmote (-2,62%) και Intracom (-3,08%), ενώ αντιδρά μικρό κομμάτι της περιφέρειας.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Πωλούν ΟΤΕ όχι μόνο όσοι αγόραζαν χθες και προχθές ”προεξοφλώντας” βραχυπρόθεσμα τα αποτελέσματά του, αλλά και ορισμένοι άλλοι που φαίνεται να εγκαταλείπουν τον οργανισμό. Ο κλαδικός δείκτης υποχωρεί κατά 3,14%, με την μετοχή του Οργανισμού να παρασέρνει και τις Cosmote, Intracom.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι συναλλαγές στη μετοχή του οργανισμού προσεγγίζουν τα 3 εκατ., με την τιμή της μετοχής να υποχωρεί στα 10,46 ευρώ. Η μετοχή της Intracom υποχωρεί προς τα 6,88 ευρώ, της δε Cosmote προς τα 10,36.

Κρατά” τα 20 ευρώ η Εθνική, και τα 19 ευρώ η Alpha, ενώ χαμηλότερα των 15 ευρώ υποχωρεί η Eurobank. Η σχέση ανοδικών προς πτωτικές μετοχών παραμένει συντριπτικά υπέρ των δεύτερων, καθώς περί τις 40 μετοχές συνεχίζουν να καταγράφουν κέρδη. Στην κορυφή παραμένουν οι μετοχές των Κεραμεία Αλλατίνη, Βογιατζόγλου, Δεσμός, Druckfarben, Fanco, Αττικής και Βιοσώλ.

Σε ό,τι αφορά στον ΟΤΕ, καθώς ο οργανισμός παραμένει το πρόβλημα της ημέρας, η σύγκριση των σημερινών συναλλαγών, σε σχέση με τον τζίρο των δυο προηγούμενων συνεδριάσεων, επιβεβαιώνει την εκτίμηση πως πωλητές δεν είναι μόνο όσοι έσπευσαν χθες να προεξοφλήσουν το ”στοίχημα” με τη μετοχή, αλλά και άλλοι που αντιλαμβάνονται το πλήθος των δυσκολιών και προβλημάτων που έχει μπροστά του ο οργανισμός.

Θα πρέπει κατά συνέπεια, προκειμένου να μην ακυρωθεί η ανοδική τάση, να υπάρξει αυτό που επισταμένα επισημαίνουμε τις τελευταίες ημέρες, ΕΙΔΗΣΗ και όχι φήμες ή διαρροή προσδοκιών των κρατούντων.

Να σημειώσουμε πως η σημερινή κίνηση της αγοράς πραγματοποιείται μέσα σε ένα γενικά καλό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών αλλά και της Νέας Υόρκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v