Μάχες στον ΟΤΕ

Υψηλές διακυμάνσεις καταγράφονται στη μετοχή του ΟΤΕ, ως συνέχεια (και) του κλίματος της Παρασκευής, ενώ σε διαφορετική κατεύθυνση κινείται η Panafon, λόγω της έντονης φημολογίας για κίνηση από τη μητρική. Θετική η συμπεριφορά των Εθνική, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ, που ωθούν σε ανάκαμψη την αγορά.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Πολεμική ατμόσφαιρα επικρατεί στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, όπου Panafon και ΟΤΕ κινούνται σε διαφορετικές κατευθύνσεις και με έντονες διακυμάνσεις.

Η αναμενόμενη υψηλή μεταβλητότητα στη μετοχή του ΟΤΕ επηρεάζει τόσο την αγορά μετοχών όσο και αυτή των παραγώγων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η μετοχή της μετοχής του Οργανισμού παρουσιάζει από την αρχή της συνεδρίασης έντονες διακυμάνσεις που συνολικά φτάνουν στο 6%.

”Βούτυρο” δηλαδή στο ”ψωμί” των ”Παραγωγάδων” και όσων ποντάρουν στην είδηση της Panafon.

Σαφώς βελτιωμένη η εικόνα σήμερα, σε σχέση με τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις της προηγούμενης εβδομάδος, καθώς πέραν της Εθνικής έχουν επιστρατευτεί και άλλες δυνάμεις του FT-20.

Ούτε η στήριξη της ΔΕΗ είναι συμπτωματική ούτε το +3,5% της Βιοχάλκο. Οριακά υψηλότερα των 3ευρώ η μετοχή του Τιτάνα, έντονη κινητικότητα στη μετοχή της Intracom και της Cosmote, με σημαντικά κέρδη η Panafon ενώ η Εθνική κατοχυρώνει τα 20 ευρώ.

Κινητικότητα καταγράφεται και στον κατασκευαστικό κλάδο με τον Άκτωρα να ενισχύεται κατά 2,5%, ενώ κέρδη εμφανίζουν οι ΑΕΓΕΚ, Θεμελιοδομή, Άβαξ και άλλες εταιρίες του κλάδου.

Το ενθαρρυντικό είναι πως αρκετές μετοχές εταιριών μεσαίας κεφαλαιοποίησης κινούνται με αυξημένες συναλλαγές υψηλότερα από τα επίπεδα της προηγούμενης Πέμπτης.

Εάν αυτή η τάση συνεχιστεί μέχρι το τέλος της συνεδρίασης θα έχει επιτευχθεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα που θέλει να αντιδράσει.

Είναι προφανές ότι οι κυβερνητικές εξαγγελίες από βήματος ης ΔΕΘ θα ήταν καλύτερο να συνοδευτούν από ένα ήπια ανοδικό κλίμα στην αγορά, με κάποια είδηση (ίσως από τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών) και κάποιες δεσμεύσεις από τις τράπεζες.

Σημείωση: Δεν θα πρέπει και δεν περνά απαρατήρητη η σύγκλιση των κεφαλαιοποιήσεων μεταξύ ΟΤΕ και Εθνικής. Η Εθνική πλησιάζει, μετά μάλιστα το ακραίο –7% του ΟΤΕ, επικίνδυνα την κεφαλαιοποίηση του ΟΤΕ. Για ορισμένους αποτελεί το επόμενο στοίχημα της Σοφοκλέους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v