Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θερινά πρόστιμα από Κεφαλαιαγορά

Σειρά προστίμων επέβαλε στη σημερινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ενώ έλαβε απόφαση βάσει της οποίας οι εταιρίες που εισάγονται στην Παράλληλη Αγορά θα πρέπει να έχουν ελεγχθεί φορολογικά για όλες τις χρήσεις, όπως ισχύει και για την Κύρια Αγορά.

Θερινά πρόστιμα από Κεφαλαιαγορά
Σειρά προστίμων επέβαλε στη σημερινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ενώ έλαβε απόφαση βάσει της οποίας οι εταιρίες που εισάγονται στην Παράλληλη Αγορά του χρηματιστηρίου θα πρέπει να έχουν ελεγχθεί φορολογικά για όλες τις χρήσεις, όπως ισχύει και για την Κύρια Αγορά.

Ειδικότερα, η Κεφαλαιαγορά αποφάσισε:

* Την επιβολή προστίμου ύψους 12.000 ευρώ στην εταιρία MLS Πληροφορική διότι το περιεχόμενο του ετήσιου δελτίου δεν περιλάμβανε όλα τα στοιχεία που προβλέπει η απόφαση 5/204/14.11.2000.



* Την επιβολή προστίμου ύψους 20.000 ευρώ στην εταιρία Stabilton A.E. λόγω καθυστέρησης στη δημοσίευση περιοδικών οικονομικών καταστάσεων.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πραγματοποιεί την εκτέλεση ενός ελεγκτικού προγράμματος για τη διαφάνεια της χρήσης των κεφαλαίων που άντλησαν οι εισηγμένες εταιρίες κατά την περίοδο 1998-2002.

Ειδικότερα εξετάζονται οι περιπτώσεις τυχόν παραβάσεων σε σχέση με την αλλαγή της χρήσης των αντληθέντων κεφαλαίων, χωρίς να ενημερωθεί εγκαίρως η αγορά και το επενδυτικό κοινό. Στο πλαίσιο αυτό διαπιστώθηκαν παραβάσεις για μη έγκαιρη ενημέρωση στις τρείς παρακάτω περιπτώσεις: Στην Πειραιώς Χρηματοδοτικές Μισθώσεις Α.Ε. όπου επιβάλλεται πρόστιμο 10.000 ευρώ, στο Ιατρικό Κέντρο Α.Ε. όπου επιβάλλεται πρόστιμο 15.000 ευρώ και στη Δλτα Συμμετοχών Α.Ε. ύψους 30.000 ευρώ.

Επίσης, η Κεφαλαιαγορά αποφάσισε το διορισμό χρηματιστηριακών εκπροσώπων στις εταιρίες Ωμέγα Τράπεζα Α.Ε., Πεντεδέκας ΑΕΠΕΥ, Εurocorp Χρηματιστηριακή Α.Ε., Εγνατία Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ, Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ και Standard Securities ΑΧΕΠΕΥ.

Αποφάσισε επίσης την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρίας IΒG ΑΕΔΑΚ μετά από σχετικό αίτημα των μετόχων της και την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των ΑΕΛΔΕ Hold and Buy, Aνοδική, Βull & Bear Μεσογειακή και Premium Finance επειδή διαπιστώθηκαν μετά από ελέγχους σοβαρές παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας.

Επίσης, αποφάσισε την απαγόρευση της λειτουργίας της ΑΕΛΔΕ San Spiro με έδρα την Κέρκυρα διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις που θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία της κεφαλαιαγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v