Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης

Στο κοινωνικό πακέτο που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, στη καθοδική πορεία που ακολούθησαν οι τιμές του πετρελαίου, στις χθεσινές ρευστοποιήσεις στη Σοφοκλέους, αλλά και στον τουρισμό και την πληροφορική αναφέρονται μεταξύ άλλων τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης
Στο κοινωνικό πακέτο που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, στη καθοδική πορεία που ακολούθησαν οι τιμές του πετρελαίου, στις χθεσινές ρευστοποιήσεις στη Σοφοκλέους, αλλά και στον τουρισμό και την πληροφορική αναφέρονται μεταξύ άλλων τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης.

Κοινωνικό Πακέτο: Εντός των ορίων αντοχής της οικονομίας κρίνει η Ημερησία πως είναι το κοινωνικό πακέτο που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, το οποίο ωστόσο φέρεται να έχει προεκλογικό ”άρωμα”. Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της εφημερίδας Κέρδος που σημειώνει πως τα μέτρα κοινωνικής σύγκλισης που ανακοινώθηκαν χθες είναι πολύ κοντά στο να θεωρηθούν προεκλογικά, ενώ η Εξπρές κάνει λόγο για πακέτο σε τέσσερις τροχούς.

Η Ναυτεμπορική σημειώνει πως η κυβέρνηση παρουσίασε μέτρα με πολλούς αποδέκτες, αλλά και με έντονη εκλογική οσμή, ενώ το Βήμα χαρακτηρίζει ”εντυπωσιακό” το νέο πακέτο.

Η Καθημερινή τονίζει πως η κυβέρνηση αγνοώντας επιδεικτικά τις επικρατούσες δημοσιονομικές συνθήκες και τις πιέσεις που θα ασκήσουν στο μέλλον την οικονομία της χώρας, παρουσίασε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα κοινωνικών παροχών ύψους 2,36 δισ. ευρώ.

Η Ελευθεροτυπία χαρακτηρίζει το πρώτο πακέτο ”μαμούθ”, ενώ σημειώνει πως έπεται η ”χάρτα σύγκλισης”, ενώ η εφημερίδα τα Νέα αναφέρει πως ο πρωθυπουργός είχε δώρα για όλους, με αγρότες, φοιτητές, μικρομεσαίους να είναι οι πιο κερδισμένοι.

Καραμανλής: Εμπόριο ελπίδας χαρακτήρισε ο Κ. Καραμανλής τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, σύμφωνα με το Κέρδος, ενώ η Καθημερινή τονίζει πως ο κ. Καραμανλής αντέδρασε έντονα κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι καταφεύγει σε νέο εμπόριο ελπίδας.

ΔΕΘ: Βήμα προβολής θα είναι η 68η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης για 1.058 επιχειρήσεις, σύμφωνα με το Κέρδος.

Σοφοκλέους: Κρίσιμη χαρακτηρίζει τη σημερινή συνεδρίαση το Κέρδος, ενώ επισημαίνει πως κατά τη χθεσινή συνεδρίαση υπήρχε αγωνία στη Σοφοκλέους ώστε να μη μεταβληθεί η μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση. Η Ναυτεμπορική τονίζει πως το Χ.Α. έδειξε τον πολύ κακό του εαυτό την ίδια ώρα που οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνταν σε θετικό κλίμα.

Εκτιμήσεις: Αισιόδοξες προβλέψεις για την πορεία των ευρωπαικών αγορών περιλαμβάνει η Citigroup στις τελευταίες της αναλύσεις, σύμφωνα με το Βήμα.

ΓΣΕΕ: Πενταετές πρόγραμμα μέτρων για την ενίσχυση των ασθενέστερων ομάδων του πληθυσμού και την αναδιοργάνωση εισοδημάτων για την άρση των περιφερειακών ανισοτήτων προωθεί η ΓΣΕΕ, σύμφωνα με το Βήμα, ενώ η Ναυτεμπορική τονίζει πως η ΓΣΕΕ ζήτησε μέτρα υποστήριξης της ανεργίας.

Επιτόκια: Δεν αναμένεται μείωση των επιτοκίων του ευρώ, τονίζει το Βήμα.

Μετοχοδάνεια: Σε μεγάλης έκτασης ενεχυρίαση των μετοχών τους σε τράπεζες έχει προχωρήσει ικανός αριθμός των εισηγμένων επιχειρήσεων, όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Πετρέλαιο: Για μεγάλη πτώση χθες της τιμής του πετρελαίου κάνει λόγο η Ημερησία, η οποία τονίζει πως αιτία ήταν η πρόβλεψη για πλήρη αποκατάσταση μέχρι αύριο της λειτουργίας του ιρακινού αγωγού, αλλά και η μείωση της τιμής της βενζίνης στις ΗΠΑ. Η Καθημερινή σημειώνει πως οι τιμές του πετρελαίου σε ΗΠΑ και Λονδίνο ακολούθησαν χθες καθοδική πορεία.

Παραγωγικότητα: Για ελληνικό ρεκόρ σε άνοδο παραγωγικότητας κάνει λόγο το Βήμα, που τονίζει πως σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ, ξεπεράσαμε πέρυσι όλες τις χώρες – μέλη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Τουρισμός: Ολοένα και πιο βαθιά βυθίζεται ο ελληνικός τουρισμός καθώς το ευρώ ανέδειξε όλες τις αδυναμίες της ανταγωνιστικότητάς του, τονίζει το Κέρδος.

Πληροφορική: Σε κάμψη βρίσκεται η αγορά της πληροφορικής, όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική, σύμφωνα με την οποία ο κύκλος εργασιών των εισηγμένων στο εξάμηνο μειώθηκε κατά 4%.

Καλλυντικά: Οι εισαγωγές κυριαρχούν στην αγορά των καλλυντικών, όπως αναφέρει το Κέρδος.

Ανώτατη Τιμή: Έλεγχος θα πραγματοποιείται στις τιμές των εμφιαλωμένων νερών – αναψυκτικών όπως τονίζει η Ημερησία, ενώ προσθέτει πως οι ενδεικτικές τιμές που αναγράφονται στις φιάλες θα είναι οι ανώτατες τιμές λιανικής πώλησης.

ΟΤΕ: Την τύχη της CosmoRom αποφασίζει η διοίκηση του ΟΤΕ, όπως αναφέρει η Ημερησία.

ΔΕΗ: Τον Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί η τρίτη μετοχοποίηση της ΔΕΗ, σύμφωνα με την Ημερησία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v