Ασανσέρ η Σοφοκλέους

Σε θρίλερ εξελίσσεται η συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, καθώς ο Γενικός Δείκτης μετά από ένα ήρεμο άνοιγμα, οδηγήθηκε μέσω μαζικών εντολών πώλησης σε τράπεζες στις 2.168 μονάδες για ανακάμψει στη συνέχεια, αλλά και να καταγράψει ακόμη μεγαλύτερες απώλειες λίγο μετά το μεσημέρι.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε θρίλερ εξελίσσεται η συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, καθώς ο Γενικός Δείκτης μετά από ένα ήρεμο άνοιγμα, οδηγήθηκε μέσω μαζικών εντολών πώλησης σε τράπεζες στις 2.168 μονάδες για ανακάψει στη συνέχεια στις 2.197.

Μάλιστα το υψηλό της ημέρας καταγράφεται στις 2.107 μονάδες, ενώ όπως είπε εύστοχα χρηματιστηριακός παράγοντας ”βιάζονται οι πωλητές, περιμένουν οι αγοραστές”.

Ετσι, με ανοικτές εντολές σε τραπεζικούς τίτλους, κυρίως στην Alpha, επιχειρήθηκε να πιεστεί ακόμη πιο χαμηλά η αγορά, κάτι που στέφθηκε με επιτυχία .

Το χαρακτηριστικό της συνεδρίασης είναι πως δεν υποφέρει μόνο η ακραία περιφέρεια, αλλά και μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης εταιριών που έδωσαν θετικά δείγματα γραφής στο εξάμηνο.

Είναι η χαρακτηριστική η περίπτωση του Γρηγόρη η μετοχή του οποίου υποχωρεί στα 3,9 ευρώ με ελάχιστα κομμάτια, του Φουρλή, που με μόλις 300 τεμάχια έχανε μέχρι και 10% χωρίς κανείς να ευαισθητοποιηθεί, ενώ ανάλογη εικόνα εμφανίζουν πολλές μετοχές.

Υπάρχουν βέβαια μέχρι στιγμής και εξαιρέσεις (λόγου χάρη της Hyatt, της Newsphone, των ΚΑΕ, των Μύλων Κεπενού, Κορδέλου, Ικτίνος, Λούλη και ορισμένων λίγων ακόμη τίτλων)

Από τεχνικής πλευράς οι ανοικτές εντολές πώλησης που μετά τις 11:45 εντάθηκαν και στη μετοχή της Εθνικής αναιρούν κατ αρχήν την βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση θέτοντας σε κίνδυνο και τη μεσοπρόθεσμη εικόνα της αγοράς.

Σημείωση: Κάποιοι μιλούν για εκβιασμό, κάποιοι άλλοι για εκφοβισμό των μικροεπενδυτικών σχημάτων. Αυτό πάντως που καθίσταται προφανές είναι πως επιχειρείται εκ νέου το μοίρασμα της τράπουλας.

Καθίσταται δε προφανές πως ένα σημαντικό κομμάτι της αγοράς που αφορά στην ακραία περιφέρεια είναι τελειωμένο για ορισμένους ισχυρούς παίκτες του ΧΑ.

Πρόκειται για εκείνες τις μετοχές που πρωταγωνίστησαν στην άνοδο τωβν πρώτων τριών μηνών έδωσε ρευστότητα στη συνέχεια και τώρα βιάζεται να διορθώσει.

Είναι πολύ απίθανο για την πλειονότητα των μετοχών αυτής της κατηγορίας να επαναπροσεγγιστούν τα υψηλά του Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v