Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης

Το ύψος του δημόσιου ελλείμματος, το διευρυμένο ”κοινωνικό πακέτο” της κυβέρνησης που θα ανακοινωθεί σήμερα, η τροπολογία για τη δημιουργία της νέας Ολυμπιακής, οι εξαγωγές και η εικόνα των εισηγμένων στο εξάμηνο, απασχολούν μεταξύ άλλων τον οικονομικό Τύπο της Τρίτης.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης
Το ύψος του δημόσιου ελλείμματος, το διευρυμένο ”κοινωνικό πακέτο” της κυβέρνησης που θα ανακοινωθεί σήμερα, η τροπολογία για τη δημιουργία της νέας Ολυμπιακής, οι εξαγωγές και η εικόνα που παρουσίασαν οι εισηγμένες επιχειρήσεις στο εξάμηνο απασχολούν μεταξύ άλλων τον οικονομικό Τύπο της Τρίτης.

Κοινωνικό Πακέτο: Διευρύνεται το ”κοινωνικό πακέτο” Σημίτη, σύμφωνα με το Βήμα το οποίο επισημαίνει πως το διευρυμένο κοινωνικό πακέτο που αναμένεται να εξαγγελθεί σήμερα μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής περιλαμβάνει ισχυρά κίνητρα για την αύξηση της απασχόλησης και μέτρα για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, η ενίσχυση της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής είναι ο στόχος των μέτρων που θα ανακοινώσει σήμερα ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, ενώ η Εξπρές τονίζει πως η σημερινή εξαγγελία περιλαμβάνει παρουσίαση πολλαπλών στόχων.

Η Ημερησία επισημαίνει μεταξύ άλλων πως καταργούνται ο φόρος κληρονομιάς για τη μεταβίβαση αγροτικών κτημάτων και οι δαπάνες για την είσπραξη κοινοτικών επιδοτήσεων.

Δημόσιο Έλλειμμα: Στο κόκκινο έφτασαν τα δημόσια ελλείμματα σύμφωνα με την Καθημερινή, τα οποία ανήλθαν στα 7,2 δισ. ευρώ στο επτάμηνο.

Εξαγωγές: Στην τεχνογνωσία Κινέζων και Ιαπώνων ειδικών προσβλέπει το υπουργείο Οικονομίας για την ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών, όπως τονίζει η Καθημερινή. Για πακέτο μέτρων για την ενίσχυση των εξαγωγών κάνει λόγο το Βήμα, σύμφωνα με το οποίο θα υπάρξει απλούστευση των διαδικασιών στα τελωνεία, αλλά και άνοιγμα μεγάλων αγορών και συνδυασμένη προβολή ελληνικών προϊόντων και τουρισμού.

ΣΒΒΕ: Ευθείες βολές κατά του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος του, εξαπέλυσε χθες ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος, κ. Δημ. Συμεωνίδης υποστηρίζοντας ότι ο κ. Σημίτης έχει μερική αντίληψη της πραγματικότητας που επικρατεί στην περιφέρεια, λόγω των λανθασμένων πληροφοριών τις οποίες δέχεται από τους συμβούλους του, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Το Κέρδος σημειώνει πως το προεδρείο του ΣΒΒΕ βρέθηκε στην Αθήνα προκειμένου να θέσει τα θέματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες στη Β. Ελλάδα στον πρωθυπουργό αλλά και στον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ισολογισμοί: Άνοδο 16,1% κατέγραψαν τα κέρδη εξαμήνου των εισηγμένων, σύμφωνα με την τελική εικόνα των ισολογισμών, τονίζει το Βήμα.

Δάνεια: Μετά την κατάργηση των περιορισμών τον περασμένο Ιούνιο παρατηρείται αύξηση περί τα 250 ευρώ στο μέσο υπόλοιπο των δανείων, όπως τονίζει το Βήμα.

Ναυτιλία: Ένα βήμα πιο κοντά στην αλλαγή σημαίας βρίσκονται τα επιβατηγά πλοία που ανήκουν σε ευρωπαϊκά συμφέροντα όπως αναφέρει το Βήμα.

Ολυμπιακή: Η τροπολογία για τη σύσταση της Νέας Ολυμπιακής και η ”Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους” που τη συνοδεύει δεν προσδιορίζουν ούτε κατά προσέγγιση το όφελος ή το κόστος για το Δημόσιο, επισημαίνει η Καθημερινή.

Σύμφωνα με την Οικονομική Ελευθεροτυπία η κυβέρνηση δοκιμάζει τα αντανακλαστικά της στην προσπάθειά της να σβήσει τις φωτιές που άναψε η κατάθεση της τροπολογίας για τη δημιουργία της νέας Ολυμπιακής. Η Εξπρές τονίζει πως η Ε.Ε. προειδοποιεί πως εκείνη θα κρίνει τη νέα Ολυμπιακή.

ΟΤΕ: Εναντίον της διοίκησης του ΟΤΕ φέρεται να στρέφεται ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης σύμφωνα με την Καθημερινή, η οποία αναφέρει πως ο κ. Κόκκαλης με επιστολή του εγκαλεί με έντονο ύφος τη διοίκηση του Οργανισμού, υποστηρίζοντας ότι αντιμετωπίζει πλέον εχθρικά τη σημαντικότερη ελληνική βιομηχανία τηλεπικοινωνιών προς όφελος αλλοδαπών εταιριών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v