ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης και πιθανές πιέσεις σε ΟΤΕ

Τάσεις σταθεροποίησης εκτιμούν οι χρηματιστηριακές ότι θα επικρατήσουν σήμερα στην ελληνική αγορά, ενώ οι πιέσεις στον ΟΤΕ θεωρείται πιθανόν να συνεχιστούν. Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ανοδικού rebound, αν και δεν φαίνεται να υπάρχει το νέο που θα το υποστήριζε.

ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης και πιθανές πιέσεις σε ΟΤΕ
Τι αναμένεται για τη σημερινή συνεδρίαση: Σταθεροποίηση του Γενικού Δείκτη στα τρέχοντα επίπεδα αναμένει για τη σημερινή συνεδρίαση η Marfin Hellenic.

Πιθανή εκτιμά την εκ νέου πίεση στη μετοχή του ΟΤΕ η ίδια χρηματιστηριακή, ενώ πιστεύει πως λόγω των ειδήσεων που αφορούν την France Telecom και την πρόθεσή της να εξαγοράσει το υπόλοιπο ποσοστό της Orange, αλλά και της φημολογίας για δημόσια προσφορά της μητρικής Vodafone για την Panafon, οι τηλεπικοινωνίες θα παραμείνουν στο επίκεντρο.

Κρίσιμη χαρακτηρίζει και για τη σημερινή συνεδρίαση τη συμπεριφορά του ΟΤΕ η EFG Eurobank Securities, ενώ για τη συνολική εικόνα εκτιμά ότι θα είναι μικτή. Εξάλλου, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ανοδικού rebound, αν και δεν φαίνεται να υπάρχουν νέα ικανά να το υποστηρίξουν.

Εξάλλου, από την πλευρά της, η Εθνική ΑΧΕ, όπως εκτιμά στο πρωινό της report, αναμένει ότι η τάση για σήμερα θα δοθεί από τον ΟΤΕ και τις διεθνείς αγορές.

Τι έγινε στην προηγούμενη συνεδρίαση: Η άνοδος των ευρωπαϊκών αγορών προκάλεσε ανοδικό ξεκίνημα και στην ελληνική αγορά, που όμως δεν κατάφερε να διαρκέσει.

Επιχειρηματικά νέα: Την πρόθεσή της να συγχωνεύσει τη θυγατρική της Ερμής, σύμφωνα με την EFG Securities, επαναδιατύπωσε η εταιρία ΓΕΚ, προκειμένου να ενοποιήσει τις επιχειρήσεις του real estate.

Σύμφωνα επίσης με την ίδια χρηματιστηριακή, η Hyatt ανακοίνωσε ότι προσκαλεί σε επαναληπτική γενική συνέλευση για τις 15 Σεπτεμβρίου.

Ανάλογα των εκτιμήσεων της Marfin Hellenic κινήθηκαν σε γενικές γραμμές τα μεγέθη πρώτου εξαμήνου του ομίλου Τεχνικής Ολυμπιακής, λαμβάνοντας υπόψη τη διαφορετική λογιστική μεταχείριση της TOUSA.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Marfin στο πρωινό της report, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Τεχνικής Ολυμπιακής έφτασε στα 900,4 εκατ. ευρώ καταγράφοντας άνοδο 12,4% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2002.

* Τα reports των ΑΧΕ δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v