Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης

Το κοινωνικό πακέτο της κυβέρνησης, αλλά και η αντιπαράθεση που έχει δημιουργήσει συνεχίζουν να απασχολούν τα οικονομικά πρωτοσέλιδα, τα οποία μεταξύ άλλων σχολιάζουν τη ”μοναχική” πτωτική πορεία της Σοφοκλέους, αλλά και τον κλάδο της ναυτιλίας και των ασφαλειών.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης
Το κοινωνικό πακέτο της κυβέρνησης, αλλά και η αντιπαράθεση που έχει δημιουργήσει συνεχίζουν να απασχολούν τα οικονομικά πρωτοσέλιδα, τα οποία μεταξύ άλλων σχολιάζουν τη ”μοναχική” πτωτική πορεία της Σοφοκλέους, αλλά και τον κλάδο της ναυτιλίας και των ασφαλειών.

Κοινωνικό Πακέτο: Με επιφυλάξεις και αμηχανία αναμένουν την εφαρμογή των κυβερνητικών μέτρων εκπρόσωποι των επιχειρηματικών οργανώσεων όπως αναφέρει η Καθημερινή.

Μετά τη μεγάλη αποδοχή που είχαν τα κυβερνητικά μέτρα στις ασθενέστερες τάξεις, στον αγροτικό κόσμο και τα συνδικάτα – και λιγότερο στους επιχειρηματικούς φορείς – αυτό που απασχολεί τον υπουργό Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκη είναι το ”στοίχημα” των αγορών που θα κριθεί από την πορεία την ελλειμμάτων αναφέρει το Βήμα.

Σύγχυση φέρεται πως επικρατεί στη Ν.Δ. από το πακέτο Σημίτη, όπως επισημαίνει η Ελευθεροτυπία, ενώ συμπληρώνει πως η έκπληξη και οι πολλοί αποδέκτες είναι το ισχυρό στοιχείο του πακέτου. Από την άλλη, η Ναυτεμπορική σημειώνει πως επικρατεί σκεπτικισμός για το βάρος του πακέτου, ενώ εντείνεται η αντιπαράθεση για τα μέτρα.

Η Ημερησία τονίζει πως το επιπλέον κόστος του κοινωνικού πακέτου είναι εντός του προϋπολογισμού, ενώ προσθέτει πως μέρος των δαπανών θα καλυφθεί με πρόσθετα έξοδα από την αύξηση του ΑΕΠ.

Η Εξπρές αναφέρει πως τα μέτρα θα εκτινάξουν το έλλειμμα πάνω από 2,5% του ΑΕΠ, ενώ το Κέρδος επισημαίνει αφενός πως υπάρχει προβληματισμός για τον προϋπολογισμό και το δημόσιο χρέος και αφετέρου πως τα μέτρα δεν αγγίζουν τα προβλήματα των επιχειρήσεων.

Σοφοκλέους: Ενώ τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια συνεχίζουν χωρίς ανάσα, για ημέρες τώρα, την ανοδική τους πορεία οδηγούμενα μάλιστα σε ρεκόρ έτους, η Σοφοκλέους χθες δεν κατάφερε να κλείσει με θετικό πρόσημο, όπως τονίζει η Ναυτεμπορική. Το Κέρδος σημειώνει πως εμφανώς αδύναμη να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδο εμφανίστηκε χθες η Σοφοκλέους, εξακολουθώντας να ”αδιαφορεί” για την ανοδική πορεία των διεθνών αγορών.

ΣΕΒ: Ικανοποιημένος εμφανίζεται ο ΣΕΒ σύμφωνα με το Βήμα, από το φθηνό πετρέλαιο.

Χρηματιστήρια: Για ”πυρετό αγορών” σε ΗΠΑ και Ευρώπη κάνει λόγο το Βήμα, το οποίο τονίζει πως όλες οι αμερικανικές αγορές κινήθηκαν υψηλότερα χθες, ενώ συμπληρώνει πως η ευφορία πέρασε και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ασφαλιστικές: Ευκαιρία εξυγίανσης για τις ασφαλιστικές αποτελεί σύμφωνα με την Καθημερινή, η εφαρμογή της οδηγίας για διπλασιασμό των κατώτατων εγγυητικών κεφαλαίων. Η Εξπρές επισημαίνει πως οι ασφαλιστικές εταιρίες παραμένουν στο κόκκινο, στον βωμό - όπως σημειώνει – των χρόνιων προβλημάτων τους.

Ναυτιλία: Την αναγκαιότητα θέσπισης οικονομικών κινήτρων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας αναγνώρισε ο υπουργός Γ. Πασχαλίδης, όπως τονίζει η Καθημερινή, η οποία συμπληρώνει πως δίνεται νέα παράταση στις πολυαναμενόμενες εξαγγελίες, ενώ το Κέρδος τονίζει πως τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από τον Οκτώβριο.

Η Ναυτεμπορική αναφέρει πως το master plan για τη συνολική ανταγωνιστικότητα της ελληνικής ναυτιλίας, μέσω της υλοποίησης και δεύτερου πακέτου μέτρων, θα στηριχθεί πάνω σε επτά άξονες.

ΟΤΕ: Η κατολίσθηση της μετοχής επιταχύνει τις αλλαγές κορυφής, επισημαίνει η Καθημερινή.

Αμοιβαία: Στη θεαματική άνοδο που κατέγραψαν τα αμοιβαία κεφάλαια τον Αύγουστο αναφέρονται τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v