Σταθεροποιητικά η Σοφοκλέους, λένε οι ΑΧΕ

Τάσεις σταθεροποίησης προβλέπουν οι ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση, χωρίς να αναμένουν κάποια σημαντική ανάκαμψη τιμών. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο ΟΤΕ, με αφορμή τα όσα έγιναν γνωστά για τη ”βοήθεια” που ζητήθηκε από την CosmΟΤΕ στο θέμα της CosmoRom.

Σταθεροποιητικά η Σοφοκλέους, λένε οι ΑΧΕ
Τι αναμένεται για τη σημερινή συνεδρίαση: Εμφανή σημάδια αδυναμίας παρουσίασε κατά τη Marfin Hellenic η ελληνική αγορά, κάτι που, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, εξηγεί το γιατί δεν αναμένει κάποια σημαντική ανάκαμψη τιμών για σήμερα.

Η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά πως κατά τη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να παρουσιαστούν τάσεις σταθεροποίησης, με την αγορά να προσπαθεί να αφομοιώσει τα τρέχοντα επίπεδα και τη διατήρηση της νευρικότητας να ενισχύει την επιφυλακτική στάση των επενδυτών.

Από την πλευρά της, η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά ότι καθοριστική για τη συνέχεια θα είναι η συμπεριφορά των τραπεζών, αφού σε αυτές αποδίδει την αδυναμία της Σοφοκλέους να ακολουθήσει την ανοδική τάση των διεθνών αγορών.

Τι έγινε στην προηγούμενη συνεδρίαση: Ο Γ.Δ. δεν κατάφερε να ακολουθήσει την τάση των ευρωπαϊκών αγορών, κλείνοντας 0,36% χαμηλότερα, ενώ η αποκόμιση κερδών στον τραπεζικό κλάδο συνεχίστηκε και οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας βρέθηκαν σε υπεραπόδοση για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Οπως αναφέρει η Εθνική ΑΧΕ στο πρωινό της report, η χθεσινή συνεδρίαση ήταν η τέταρτη συνεχόμενη πτωτική για το Χ.Α., με τους δείκτες να μην μπορούν να κρατήσουν τα σημαντικά κέρδη που κατέγραφαν στην αρχή της συνεδρίασης.

Επίσης, η Εθνική επισημαίνει πως αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως το αγοραστικό ενδιαφέρον για τη μετοχή της Panafon (+3%, 2.200.000 τεμάχια) προεξοφλεί ενδεχόμενη πρόταση στη μητρικής Vodafone Group για εξαγορά του ποσοστού μειοψηφίας.

Επιχειρηματικά νέα: Η Marfin Hellenic επικαλείται δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία το Δ.Σ. του ΟΤΕ αποφάσισε χθες να ζητήσει από την CosmΟΤΕ γνωμοδότηση για το μέλλον της CosmoRom - πρόταση, που όπως αναφέρεται, θα παραδοθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Σχολιάζοντας το θέμα, η Marfin Hellenic αναφέρει ότι έχει την αίσθηση πως η επιπλέον καθυστέρηση δεν θα ωφελήσει τη μετοχή του ΟΤΕ.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται εμμέσως και η Π&Κ στο πρωινό της report, όπου τονίζει ότι η συνεχιζόμενη σεναριολογία σχετικά με τις εξελίξεις στη διοίκηση είναι πιθανό να συντηρήσουν την αβεβαιότητα στη λήψη στρατηγικών αποφάσεων, όπως η κατάληξη της CosmoRom και οι πρωτοβουλίες για τα τιμολόγια στη σταθερή τηλεφωνία.

Την τιμή-στόχο στα 12 ευρώ και τη σύσταση outperform διατηρεί η ίδια χρηματιστηριακή για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, προσθέτοντας ότι με βάση τα πολύ καλά θεμελιώδη μεγέθη ”δεν είναι θαύμα που η μετοχή εμφάνισε υπεραπόδοση κατά 5% έναντι της αγοράς από το τέλος της τελευταία προσφοράς μετοχών.

Στη σύμβαση ύψους 8,1 εκατ. ευρώ που σύναψε η Intracom με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας αναφέρεται η Εθνική ΑΧΕ, σημειώνοντας πως το εν λόγω έργο ενδεχομένως να αποδειχτεί σημαντικό στην αύξηση της έκθεσης της εταιρίας στον τομέα της αμυντικής τεχνολογίας.

Από την άλλη, η Marfin Hellenic σχολιάζει πως πρόκειται για ένα μικρό project το οποίο δεν αναμένεται να διαφοροποιήσει τα μεγέθη της εταιρίας.

* Τα reports των ΑΧΕ δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v