Μέσω τραπεζών - ΟΤΕ η αντίδραση

Εύθραυστη, μεν καλοδεχούμενη δε, η μέχρι στιγμής αντίδραση του δείκτη, που βασίζεται κυρίως σε τράπεζες και ΟΤΕ. Θα απαιτηθούν όμως ενεργότερες συναλλαγές σε δεικτοβαρείς μετοχές προκειμένου να εδραιωθεί η τάση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με 20-25 μονάδες υψηλότερα και με συναλλαγές περίπου 42 εκατ. ευρώ αντιδρά η αγορά μετά την κατά 7,2% διόρθωση του γενικού δείκτη από τα υψηλά της 22ας Αυγούστου.

Στις 3.800 μονάδες ο τραπεζικός δείκτης εμφανίζει μια εύθραυστη ακόμη ήπια ανοδική διάθεση, χωρίς, όμως, οι συναλλαγές να θεωρούνται επαρκείς για ενδυνάμωση της φοράς.

Αρκούμαστε βεβαίως στο μέχρι στιγμής θετικό πρόσημο των Alpha, Εurobank, Εθνικής, Πειραιώς και Εμπορικής.

Η μετοχή της Εμπορικής προσεγγίζει και πάλι τα 18 ευρώ, της Εθνικής κυμαίνεται στα 19,3-19,4 ευρώ, ενώ αγοραστές εμφανίζονται και στη μετοχή της Eurobank

Το θετικό είναι πως η εικόνα είναι καλύτερη σε άλλες μετοχές στηρίγματα του FT-20, όπως χαρακτηριστικά καταγράφεται στην πορεία της ΕΛΠΕ, Βιοχάλκο, Panafon και Cosmote.

Ξεθαρρεύουν σιγά σιγά και ορισμένοι που δραστηριοποιούνται στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, διατηρώντας την ΕΛΒΕ στο +17% αλλά προσφέροντας συγχρόνως και ανάσες σε μετοχές που ταλαιπωρήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Με κέρδη για παράδειγμα οι μετοχές των ΟΛΘ, Πετζετάκις, Πλαστικών Θράκης, Panafon, ΟΛΠ, ΑΛΤΕΚ, ΕΧΑΕ, Ιντρακόμ Αστέρα, ΑΤΤΙΚΑΤ, Βάρδα και άλλων μετοχώβν της κατηγορίας.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι η μέχρι στιγμής συμπεριφορά της μετοχής του ΟΤΕ επιβεβαιώνει την εκτίμηση πως βαίνει προς ολοκλήρωση το πακέτο των ξένων.

Πρακτικά αυτό μπορεί να δώσει ανάσα για τη μετοχή του Οργανισμού προς τα 10,4 ευρώ με ότι αυτό συνεπάγεται και για τον FT-20, αλλά και το γενικό δείκτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v