Ανάκαμψη της αγοράς ”βλέπουν” για σήμερα οι ΑΧΕ

Για rebound της ελληνικής αγοράς κάνουν λόγο οι χρηματιστηριακές, επικαλούμενες τη σημαντική χθεσινή άνοδο στις αμερικανικές αγορές, αλλά και την τρίτη σερί υποχώρηση του Γενικού Δείκτη στο Χ.Α.

Ανάκαμψη της αγοράς ”βλέπουν” για σήμερα οι ΑΧΕ
Τι αναμένεται για τη σημερινή συνεδρίαση: Υψηλότερο άνοιγμα της αγοράς αναμένει για σήμερα η Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ, ως αποτέλεσμα και της σημαντική ανόδου της Wall Street χθες το βράδυ. Μετά από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις, αναφέρει η χρηματιστηριακή, ”δεν θα αποκλείαμε μια τεχνική ανάκαμψη του δείκτη”.

Για rebound της ελληνικής αγοράς κάνει λόγο και η EFG Eurobank Securities στο πρωινό της report, επισημαίνοντας την τεχνική φύση που ίσως έχει μια τέτοια συμπεριφορά.

Εξάλλου, όπως αναφέρει η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ στην πρωινή της ενημέρωση, η διόρθωση που ανέμενε συνεχίζεται, ενώ τονίζει πως μένει απλώς να φανεί σε ποια επίπεδα θα ανασχεθεί, ώστε να προσπαθήσει ο Γενικός Δείκτης να κινηθεί σε αντίστοιχα επίπεδα με εκείνα των διεθνών αγορών, που τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούσαν έντονα ανοδική κίνηση.

Τι έγινε στην προηγούμενη συνεδρίαση: Όπως επισημαίνει η Marfin Hellenic στο πρωινό της report, η αποκομιδή κερδών συνεχίστηκε και χθες για τρίτη συνεδρίαση και περιελάμβανε βαριές απώλειες για τον τραπεζικό κλάδο και για τις εταιρίες μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Την αποκόμιση κερδών σε όλο το εύρος του ταμπλό επισημαίνει η EFG Sec αναφορικά με τη χθεσινή συνεδρίαση στο Χ.Α.

Επιχειρηματικά νέα: Στην υποαπόδοση που έχει σημειώσει η μετοχή της Hyatt έναντι του Γ.Δ. από την αρχή του χρόνου (6,8%) αναφέρεται η Marfin Hellenic, παραμένοντας θετική για τον τίτλο, σχολιάζοντας ότι οι προοπτικές της εταιρίας διαγράφονται ιδιαιτέρως θετικές μετά την ενοποίηση του Καζίνο της Πάρνηθας.

Μεταξύ 10 και 12 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με τη Marfin, η δευτερογενής προσφορά των 18.781.020 μετοχών από τις 7 τράπεζες στους υφιστάμενους μετόχους της εταιρίας.

Η τιμή της προσφοράς έχει καθοριστεί στα 3,75 ευρώ ανά μετοχή, ενώ οι κάτοχοι προμετόχων θα έχουν δικαίωμα προνομιακής κατανομής σε ποσοστό 40% των προσφερόμενων μετοχών και στην τιμή των 3,56 ευρώ (έκπτωση 5% επί της τιμής προσφοράς).

Σε συμφωνία με τη United Bulgarian Bank έφτασε η εταιρία Informer, σύμφωνα με την EFG Sec, προκειμένου να αναλάβει την προμήθεια εξοπλισμού αξίας 1,6 εκατ. ευρώ για το ίδρυμα. Συγκεκριμένα η συμφωνία αφορά την προσθήκη dealing room στο ήδη εγκατεστημένο ”πακέτο Globus”.

* Τα reports των ΑΧΕ δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v