ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης και CosmΟΤΕ στο επίκεντρο

Τάσεις συσσώρευσης εκτιμούν για σήμερα οι ΑΧΕ ότι θα επικρατήσουν στη Σοφοκλέους, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ήπιας ανάκαμψης μετά από πέντε πτωτικές συνεδριάσεις. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος η μετοχή της CosmΟΤΕ μετά και τις πρόσφατες ειδήσεις για το θέμα της CosmoRom.

ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης και CosmΟΤΕ στο επίκεντρο
Τι αναμένεται για τη σημερινή συνεδρίαση: Σταθεροποιητική κίνηση της αγοράς αναμένει η Marfin Hellenic να εμφανίσει σήμερα η Σοφοκλέους, προσθέτοντας ότι η γενικότερη τάση για μία ακόμη ημέρα θα εξαρτηθεί από τις διεθνείς αγορές. Ως περιορισμένο αναφέρεται το ενδεχόμενο ανόδου των τραπεζών, ενώ δεν αναμένεται κάποια σημαντική είδηση από τον ΟΤΕ.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, η Marfin Hellenic ”βλέπει” την CosmΟΤΕ, λόγω και των διαβεβαιώσεων ότι δεν πρόκειται να εμπλακεί οικονομικά στο θέμα της CosmoRom.

Τάσεις συσσώρευσης εκτιμά για σήμερα (μετά από πέντε πτωτικές συνεδριάσεις) ότι θα επικρατήσουν στη Σοφοκλέους η EFG Eurobank Securities, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ήπιας ανάκαμψης.

Τι έγινε στην προηγούμενη συνεδρίαση: Τον μετριασμό της αποκόμισης κερδών στον τραπεζικό κλάδο επισημαίνει η Marfin Hellenic, ”παρά την πίεση στη μετοχή της ΕΤΕ που απορροφήθηκε εύκολα”

Σε απορρόφηση των πιέσεων που ασκήθηκαν επιδόθηκε χθες ο Γ.Δ., σύμφωνα με την EFG Securities.

Επιχειρηματικά νέα: Διατηρεί τη σύσταση ”outperform” για τη μετοχή της CosmΟΤΕ η Marfin Hellenic, η οποία εκτιμά πως θα βρεθεί σήμερα στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Οπως αναφέρει η ίδια χρηματιστηριακή στο πρωινό της report, ύστερα απο τη διευκρίνιση από τη διοίκηση του ΟΤΕ ότι η CosmΟΤΕ δεν θα έχει ούτε οικονομική αλλά ούτε και διοικητική συμμετοχή στην CosmoRom, η μετοχή της CosmΟΤΕ εκτιμάται πως θα ανακάμψει.

Θετική στάση όμως διατηρεί έναντι της CosmΟΤΕ και η EFG Securities, κάνοντας αναφορά στις διαβεβαιώσεις για μη ανάμιξη της εταιρίας στην CosmΟΤΕ και στις ανακοινώσεις περί γενναιόδωρης μερισματικής πολιτικής τα επόμενα χρόνια.

Αλλωστε, η Marfin Hellenic αναφέρεται ακόμη στην ετήσια γενική συνέλευση της Vodafone, στις 30 Σεπτεμβρίου, προσθέτοντας ότι ανάμεσα στα άλλα οι μέτοχοι θα προτείνουν μέρισμα 0,11 ευρώ ανά μετοχή.

Θετική είναι εξάλλου η εκτίμηση της EFG για την 3Ε, ενώ, όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, η νέα διοίκηση της εταιρίας κατά τη διάρκεια παρουσίασης διαβεβαίωσε ότι παραμένει σταθερή στην προηγούμενη στρατηγική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v