Η χαμένη τιμή του ΟΤΕ!

Παλαιός επενδυτής ρώτησε επαγγελματία διαχειριστή για ποιόν ακριβώς λόγο δεν αλλάζει μερικές από τις Εθνικούλες του με μετοχές του ΟΤΕ.Η απάντηση ήταν ότι ο ΟΤΕ δεν είναι της μόδας! Ok! Αν ο ΟΤΕ βρεθεί στην μόδα, δικαιούται να τον αγοράσει στα 12 ή στα 13 ευρώ!

Η χαμένη τιμή του ΟΤΕ!
Παλαιός επενδυτής ρώτησε επαγγελματία διαχειριστή για ποιόν ακριβώς λόγο δεν αλλάζει μερικές από τις Εθνικούλες του, που σημειωτέον του κόστισαν κάτι μεταξύ 10 και 12 ευρώ, με μερικές μετοχές του ΟΤΕ, ο οποίος εξακολουθεί να διαπραγματεύεται πέριξ των 10 ευρώ.

Η απάντηση ήταν ότι ο ΟΤΕ δεν είναι της μόδας! Ok! Αν ο ΟΤΕ βρεθεί στην μόδα, δικαιούται να τον αγοράσει στα 12 ή στα 13 ευρώ!

Η μετοχή του ΟΤΕ είναι αυτή την στιγμή - κατά την άποψη του γράφοντος - από τις πιο αδικημένες του ελληνικού χρηματιστηρίου. Από την στιγμή που οι τράπεζες έχουν κάνει την διαδρομή που όλοι γνωρίζουμε και έχουν γίνει ”ακριβές”, το ενδιαφέρον μας επικεντρώνεται σε άλλους μετοχικούς τίτλους που παραμένουν φθηνοί.

Κι από τα πιο ”φθηνά” blue chips είναι η μετοχή του ΟΤΕ. ”Δεν ικανοποίησαν τα εξαμηνιαία αποτελέσματα”, μας λένε. Πολύ καλά παιδιά. Δηλαδή, πόση θα είναι του χρόνου η μερισματική απόδοση της μετοχής κατά την άποψή σας;

Διότι, αν το 7,5% γίνει 1% ή 0, τότε δικαιούστε να πουλήσετε και την τελευταία μετοχή που υπάρχει στο χαρτοφυλάκιό σας. Μιλάμε πράγματι για κάτι τέτοιο; Μάλλον όχι!

Δεν πιστεύουν στον ΟΤΕ, αλλά ταυτόχρονα μας λένε ότι ο στόχος του Γενικού Δείκτη είναι να φτάσει μέχρι το τέλος του χρόνου στις 2.400 ή στις 2.500 μονάδες. Και με τι θα φτάσει εκεί; Με τις υπερτιμημένες τραπεζικές μετοχές ή με τα Χαλυβδόφυλλα;

Αν υπάρχει πράγματι μία τέτοια πιθανότητα, αυτή μπορεί να εξελιχτεί μόνο με τις μετοχές των τηλεπικοινωνιών και κυρίως με την μετοχή του ΟΤΕ. Εκτός και αν δεν πιστεύουν στις 2.500 μονάδες και οι σχετικές αναλύσεις βγαίνουν για να βοηθηθεί το θεάρεστο έργο του ”αδειάσματος”. Αν είναι έτσι, τότε τα πράγματα αλλάζουν.

Ο ΟΤΕ είναι από τις πολύ λίγες δεικτοβαρείς μετοχές που μπορούν να κάνουν την διαφορά στην Σοφοκλέους. Σε κάθε περίπτωση η μετοχή δεν έχει κάνει την πολύ μεγάλη κούρσα για να δημιουργεί τον φόβο και τον τρόμο, σε περίπτωση άτακτης υποχώρησης των τιμών.

Δεν λέμε ότι η τιμή του ΟΤΕ θα ανέβει σώνει και καλά. Αυτό που λέμε είναι ότι αν ο Δείκτης πάει προς τις 2.500 μονάδες, τότε ο ΟΤΕ συγκεντρώνει μεγαλύτερες πιθανότητες να σημειώσει κέρδη σε σχέση με τις ήδη ακριβές τράπεζες.

Αυτά περί ΟΤΕ. Διότι το ”κάρφωμα” της μετοχής στο ταμπλό ήταν άγαρμπο. Δικαίωμα κάποιου είναι να πουλάει όπως αυτός νομίζει, όπως και κάποιου άλλου να αγοράζει. Το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο αποδεικνύεται κάθε φορά στο ταμπλό. Μόνο εκεί και πουθενά αλλού...

Θανάσης Μαυρίδης


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v