Σοφοκλέους: Ζητείται είδηση!!!

Είδηση που θα διαμορφώσει τάση αναζητεί η αγορά προκειμένου να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον των επενδυτών. Σε αντίθετη περίπτωση, τα περιθώρια περαιτέρω υποχώρησης του Γενικού Δείκτη κυμαίνονται στις 2.050 μονάδες, ενώ συνιστά ενθαρρυντική ένδειξη η αυτονόμηση ενός σημαντικού τμήματος της μεσαίας-χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

ΕΙΔΗΣΗ χρειάζεται η αγορά προκειμένου να διαμορφωθεί εκ νέου ενδιαφέρον και αγοραστική τάση στη Σοφοκλέους.

Με την προϋπόθεση ότι οι εξελίξεις από το μέτωπο της Εθνικής έχουν δρομολογηθεί, θεωρείται πιθανότερο το ενδεχόμενο της περαιτέρω συσσώρευσης του Δείκτη. Κοινά αποδεκτό εύρος διακύμανσης θεωρούνται οι 2.120-2.185 μονάδες.

Η συνεδρίαση της Παρασκευής πρόσφερε ορισμένες θετικές ενδείξεις χρήσιμες για τη συνέχεια, όπως την απορρόφηση της προσφοράς σε επίπεδα υψηλότερα των 2.120 μονάδων, το θετικό κλείσιμο της πλειονότητας των κλαδικών δεικτών, την τρία προς ένα σχέση μεταξύ ανοδικών/πτωτικών μετοχών, και τέλος τη σταθεροποίηση της μετοχής της Εθνικής υψηλότερα των 18 ευρώ.

Επίσης ενθαρρυντική ένδειξη θεωρείται το γεγονός πως ενισχύθηκε η τάση πολλών μετοχών εταιριών μεσαίας-χαμηλής κεφαλαιοποίησης, καθώς πολλές από αυτές αντέδρασαν από τα επίπεδα του ΚΜΟ 30 ημερών. Το γεγονός πως αρκετές μετοχές εταιριών μεσαίας-χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκαν παρά την μικρή κατά 0,35% αντίδραση του Δείκτη, αποτελεί αναμφίβολά θετική ένδειξη.

Σε εβδομαδιαία βάση ο Γ.Δ. απώλεσε 2,9% (64,18 μονάδες) έναντι 4,32% του τραπεζικού δείκτη. Υψηλότερες ήσαν οι απώλειες για τον Mid 40 (5,39%) και Small Cap 80 (5,79%) έναντι 3,1% του FT 20. Παράλληλα, τις υψηλότερες απώλειες κατέγραψαν οι Εκδόσεις (9,65%).



Η προϋπόθεση βέβαια που θέτει για την περαιτέρω αντίδραση της αγοράς (για πολλοστή φορά) η στήλη είναι η –επιτέλους- δημοσιοποίηση κάποιων ουσιαστικών επιχειρηματικών κινήσεων είτε από τον τραπεζικό είτε από τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v