Θετική η EFG Sec. για την Coca - Cola 3Ε

Θετική εμφανίζεται η EFG Eurobank Securities για την Coca–Cola 3Ε, καθώς σε χθεσινή παρουσίαση η διοίκηση της εταιρίας ανέφερε πως εμμένει στη στρατηγική που έχει χαράξει, παρά την αλλαγή του διευθύνοντος συμβούλου.

Θετική η EFG Sec. για την Coca - Cola 3Ε
Θετική εμφανίζεται η EFG Eurobank Securities για τις προοπτικές της Coca– Cola 3Ε, καθώς η στρατηγική της εταιρίας δεν διαφοροποιείται, παρά την αλλαγή του διευθύνοντος συμβούλου.

Οπως αναφέρει η EFG Eurobank Securities στο πρωινό της report (5/9/2003), κατά τη διάρκεια χθεσινής παρουσίασης της Coca–Cola 3Ε ανακοινώθηκε ότι η τακτική στρατηγικής που έχει χαράξει η εταιρία θα παραμείνει ίδια και μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου διευθύνοντος συμβούλου, κ. Κωνσταντίνου, ύστερα από την πρόσφατη παραίτηση του κ. Finan.

Επίσης, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως στόχος της εταιρίας παραμένει η κερδοφόρος αύξηση του όγκου των πωλήσεων, καθώς και η ενίσχυση τόσο των ανθρακούχων όσο και των μη ανθρακούχων προϊόντων στις αγορές όπου δραστηριοποιείται.

Ταυτόχρονα, η EFG Eurobank Securities προσθέτει πως η 3Ε θα συνεχίσει να διευρύνει τις προοπτικές των ”δυνατών” της σημάτων, ενώ σε ό,τι αφορά τα μη ανθρακούχα ποτά, η ανάπτυξη αναμένεται να πραγματοποιηθεί είτε μέσω εξαγορών είτε με τη δημιουργία νέων brands.

Σημειώνεται πως τα μη ανθρακούχα ποτά αποτελούν το 15% του συνολικού όγκου πωλήσεων της 3Ε, ενώ για το 2003 αναμένεται το συγκεκριμένο ποσοστό να αυξηθεί στο 19%.

Σύμφωνα με το report της EFG Eurobank Securities, μακροπρόθεσμος στόχος της ελληνικής εταιρίας εμφιαλώσεως όσον αφορά στις αναπτυσσόμενες αγορές είναι η αύξηση του όγκου των πωλήσεων κατά 4% και των EBITDA κατά 8%, ενώ συνεχίζει να θεωρεί την αγορά της Ιταλίας ως σημαντική ”ευκαιρία”.

Στις αναπτυσσόμενες αγορές η Πολωνία αναμένεται να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης, ενώ μεταξύ των αναδυόμενων η Ρωσία εκτιμάται πως θα αποτελέσει ακρογωνιαίο λίθο της αναπτυξιακής πορείας.

Η EFG Eurobank Securities καταλήγει πως η διατήρηση της στρατηγικής, σε συνδυασμό με την ισορροπημένη γεωγραφική δραστηριότητα που έχει αναπτύξει η 3Ε, θα συνεχίσουν να δημιουργούν αξία για την ελληνική εταιρία εμφιαλώσεως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v