Σύσταση ”outperfom” από Marfin για την CosmΟΤΕ

Διατηρεί τη σύσταση ”outperform” για τη μετοχή της CosmΟΤΕ η Marfin Hellenic, ως αποτέλεσμα των χθεσινών διευκρινήσεων από την ηγεσία του ΟΤΕ ότι η θυγατρική δεν θα έχει ούτε χρηματοοικονομική αλλά ούτε και διοικητική συμμετοχή στην CosmoRom.

Σύσταση ”outperfom” από Marfin για την CosmΟΤΕ
Διατηρεί τη σύσταση ”outperform” για τη μετοχή της CosmΟΤΕ η Marfin Hellenic, η οποία εκτιμά πως θα βρεθεί σήμερα στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Οπως αναφέρει η Marfin στο πρωινό της report, ως αποτέλεσμα των διευκρινήσεων από τη διοίκηση του ΟΤΕ ότι η CosmΟΤΕ δεν θα έχει ούτε οικονομική αλλά ούτε και διοικητική συμμετοχή στην CosmoRom, η μετοχή της CosmΟΤΕ εκτιμάται πως θα ανακάμψει.

Εξάλλου, η Marfin αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ, κ. Λ. Αντωνακόπουλου, σύμφωνα με τις οποίες δεν υπάρχουν πλάνα που να εμπλέκουν ούτε οικονομικά ούτε διοικητικά την CosmΟΤΕ με την CosmoRom, ενώ παράλληλα επιβεβαίωσε πως η θυγατρική του ΟΤΕ έχει αναλάβει μόνο συμβουλευτικό ρόλο σε αυτήν την υπόθεση.

Η Marfin προσθέτει πως κατά τη διάρκεια χθεσινής παρουσίασης ο διευθύνων σύμβουλος της CosmΟΤΕ επανέλαβε ότι η εταιρία, για να επιτύχει το μεσοπρόθεσμο στόχο της για την κεφαλαιακή της διάρθρωση, εξετάζει διάφορα σενάρια όπως την εξαγορά της Globul και Cosmophone, την επιστροφή χρημάτων στους μετόχους με μείωση των ίδιων κεφαλαίων ή την αγορά του 9% της Telenor.

Σε αυτό το πλαίσιο η χρηματιστηριακή αναφέρει πως το πρώτο σενάριο είναι κατά τη γνώμη της το επικρατέστερο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v