Νευρικότητα, ανοδικά ξεσπάσματα βλέπουν οι ΑΧΕ

Ο τραπεζικός κλάδος εκτιμούν οι ΑΧΕ πως θα προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον κατά τη σημερινή συνεδριάση, η οποία λειτουργώντας ανεξάρτητα από τις διεθνείς αγορές αναμένεται να παρουσιάσει στοιχεία νευρικότητας.

Νευρικότητα, ανοδικά ξεσπάσματα βλέπουν οι ΑΧΕ
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Στον τραπεζικό κλάδο εκτιμά η Marfin Hellenic πως θα επικεντρωθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον για μια ακόμη φορά, μετά την ανακοίνωση της Alpha Bank για την πρόθεσή της να πουλήσει 12 εκατ. μετοχές σε εγχώριους και ξένους θεσμικούς επενδυτές.

Επιπλέον, η Marfin προσθέτει πως το ενδιαφέρον θα παραμείνει στις τράπεζες και λόγω εκτιμήσεων ότι παρόμοια διαδικασία με της Alpha Bank θα ακολουθηθεί και για την πώληση του ποσοστού που το κράτος κατέχει στην Εθνική.

Στις τράπεζες προβλέπει και η EFG Eurobank Securities πως θα εστιαστεί το ενδιαφέρον κατά τη σημερινή συνεδρίαση, με πιθανά χαρακτηριστικά νευρικότητας, γεγονός το οποίο ενδέχεται να οδηγήσει σε περαιτέρω αδυναμία, παρά το γεγονός ότι η απότομη διόρθωση αυξάνει τις πιθανότητες για ένα rebound.

Ταυτόχρονα, η χρηματιστηριακή σημειώνει πως η ελληνική αγορά κινείται ανεξάρτητα από τις διεθνείς αγορές και οι επενδυτές φαίνεται πως δεν είναι πεπεισμένοι ότι η Σοφοκλέους μπορεί να επανέλθει σε ανοδική τροχιά.

Σύμφωνα με την Εθνική ΑΧΕ, οι εγχώριοι επενδυτές αναμένεται να διατηρήσουν μια ”παθητική” στάση, ενώ το ενδιαφέρον προερχόμενο από ξένους επενδυτές αναμένεται να διαμορφώσει τη μεσοπρόθεσμη τάση στην αγορά.

Στη διάσπαση των επιπέδων στήριξης, εν αναμονή ανοδικής αντίδρασης αναφέρεται η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ, η οποία σημειώνει πως το Χ.Α. ακολουθεί για τρίτη βδομάδα διαφορετικό δρόμο από τα διεθνή χρηματιστήρια, ενώ προσθέτει πως αρνητικά εκλαμβάνεται η μείωση του όγκου των συναλλαγών στις αρνητικές συνεδριάσεις, καθώς και η δυσμενής εικόνα του breadth της αγοράς με μόλις 22 ανοδικές μετοχές.

Παράλληλα, σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση της Κύκλος, αυτό που μένει να δούμε είναι σε ποια επίπεδα θα ολοκληρωθεί η διόρθωση που έχει ξεκινήσει από τα τέλη Αυγούστου, καθώς και ποιες ειδήσεις και προσδοκίες θα πυροδοτήσουν ένα νέο κύκλο ανόδου που θα πλησιάσει τους ανοδικούς στόχους που έχει θέσει.

Τι έγινε χθες: Η αποκόμιση κερδών κατά τη χθεσινή συνεδρίαση παρέσυρε τον Γενικό Δείκτη 2,55% χαμηλότερα, όπως τονίζει η Marfin, με κύριο χαρακτηριστικό τους χαμηλούς όγκους συναλλαγών παρά την ανοδική τάση των ευρωπαϊκών χρηματαγορών.

Η Marfin συμπληρώνει πως ο κλάδος των τραπεζών σημείωσε υποαπόδοση κυρίως λόγω της ανησυχίας για την τιμή προσφοράς της Εθνικής.

Σύμφωνα με την EFG Eurobank Securities, παρά το θετικό διεθνές κλίμα, η ελληνική αγορά διατήρησε τη διορθωτική της τάση με εμφανείς πιέσεις σε όλο το ταμπλό.

Επιχειρηματικά νέα: Στο συμβόλαιο που υπέγραψε η Intralot για εναλλακτικές πλατφόρμες στοιχημάτων στη Χιλή αναφέρεται η Marfin, σημειώνοντας πως η συγκεκριμένη κίνηση, αν και δεν αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά τα νούμερα του ομίλου, είναι σύμφωνη με τη στρατηγική της εταιρίας, ενώ καταλήγει πως παραμένει θετική για την Intralot.

Για το ίδιο θέμα η EFG Eurobank Securities σημειώνει πως παρά το γεγονός ότι η σύμβαση δεν αναμένεται να έχει σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο στην παρούσα φάση, πρόκειται ωστόσο για θετικά νέα καθώς ενδυναμώνουν τη διεθνή παρουσία της Intralot.

* Τα reports των ΑΧΕ δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v