Ισχυρές πιέσεις με χαμηλό τζίρο

Ισχυρές πιέσεις σε όλο το φάσμα του ταμπλό φέρνουν την αγορά προς τις 2.100 μονάδες, καθώς η απουσία ειδήσεων και ενδιαφέροντος θέτουν σε δοκιμασία ακόμη χαμηλότερα επίπεδα. Στο 6/1 η αναλογία πτωτικών προς ανοδικές, απώλειες 1,88% για τράπεζες και 1% για τηλεπικοινωνίες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Mε πωλήσεις λιγότερες των 9 εκατ. ευρώ υποχωρεί προς τις 2.120 μονάδες η αγορά.

Το εάν θα δοκιμαστούν στη συνέχεια οι αντοχές της ”στήριξης” των 2110 –2120 μονάδων εξαρτάται κυρίως από τη μετοχή του ΟΤΕ και δευτερευόντως της μετοχής Εθνικής.

Η μεν πρώτη κυμαίνεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας στα επίπεδα των 10 ευρώ, χωρίς ουσιαστικό αγοραστικό ενδιαφέρον η δε δεύτερη στα 18,6 ευρώ.

Το θετικό για τη μετοχή της Εθνικής είναι πως ”κρατά” την καθοριστικής σημασίας στήριξη των 18,4 ευρώ.

Η συγκεκριμένη τιμή θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα τις επόμενες συνεδριάσεις καθώς αποτελεί ισχυρό σημείο αναφοράς για τον τίτλο του ομίλου.

Οδηγούμεθα και σήμερα σε μια συνεδρίαση χαμηλών τόνων από κάθε άποψη με τις συναλλαγές να επιβεβαιώνουν την επιφυλακτικότητα-έλλειψη ενδιαφέροντος από πλευράς παικτών.

Η δε μέχρι στιγμής κινήσεις περιορίζονται σε ένα στενότατο εύρος και φάσμα δραστηριοτήτων παραγόντων και ενεργών σχημάτων της αγοράς. Ξεχωρίζουν βεβαίως με την απόδοσή τους μετοχές της ΕΚΤΕΡ, Μαθιός και Micromedia αλλά και των Εβροφάρμα (3 ευρώ) , Πλαίσιο (στα 8 ευρώ πλέον), Βογιατζόγλου (3,4 ευρώ) Eurodrip (5,3 ευρώ), Ιπποτούρ, Λιβάνης (4,48 ευρώ) και Μπαλλής.

Για την επόμενη ώρα αυτό που προέχει είναι η σε κάθε περίπτωση επιβεβαίωση των αντοχών της αγοράς. Επιμένουν στην στήριξη των 2.110-2120 μονάδων, καθώς ενδεχόμενη διάσπασή της μπορεί να οδηγήσει την αγορά χωρίς αντιστάσεις μέχρι και 70-80 μονάδες χαμηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v