ΧΑ: Δοκιμάζονται χαμηλότερα επίπεδα

Με χαμηλούς για τα συνήθη δεδομένα τζίρους η αγορά διολισθαίνει κάτω και από τις 2.100 μονάδες, καθιστώντας πιθανό το σενάριο που βλέπει υποχώρηση έως και τις 2.050 μονάδες. Η Εθνική διέσπασε την καθοριστικής σημασίας ”στήριξη” των 18,4 ευρώ, ενώ οι τράπεζες υποχωρούν κατά 3%.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Διέσπασε την καθοριστικής σημασίας ”στήριξη” των 18,4 ευρώ η Εθνική, με αποτέλεσμα να παρασύρεται χαμηλά συνολικά η αγορά.

Στα 18,18 ευρώ η Εθνική, φαίνεται ότι βρίσκεται στο μέσον μιας αντιπαράθεσης αγοραστών-πωλητών σε ότι αφορά τη διαμόρφωση της τιμής διάθεσης του μειοψηφικού πακέτου του ομίλου.

Φαίνεται πως οι διαθέσεις της Citigroup, -η οποία είχε θέσει χαμηλότερη τιμή στόχο, κυρίως όμως μεγαλύτερο discount σε ό,τι αφορούσε τη διάθεση του πακέτου, -διαμορφώνουν άμεσα ή έμμεσα τάση.

Αυτό δικαιολογεί και τους περισσότερους από ό,τι αναμένονταν για σήμερα, πωλητές.

Χαμηλότερα και των 2.100 μονάδων πλέον ο γενικός δείκτης οδεύει όπως όλα δείχνουν προς την για πολλούς... προγραμματισμένη περιοχή των 2.050 μονάδων.

Η ουσία είναι πως ισχυρά θεσμικά χαρτοφυλάκια, κυρίως, όμως 2-3 ισχυρές χρηματιστηριακές επεδίωκαν και επιτυγχάνουν την προσαρμογή της αγοράς σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών.

Υ.Γ. Ας μας πουν τουλάχιστον πως θα αντιδράσουν στην περίπτωση που χαλάσει περαιτέρω το - ήδη αμφίβολο για τους ίδιους τους ”παίκτες”- κλίμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v