Μάχες... αποτιμήσεων στη Σοφοκλέους

Έντονες οι πιέσεις σε μετοχές τραπεζικών ομίλων που σχεδιάζουν τη διάθεση μειοψηφικών πακέτων, ιδιαίτερα στην Alpha Bank, αλλά συχνές εναλλαγές προσήμου για το Γενικό Δείκτη. Σε θετικό πρόσημο οι τηλεπικοινωνίες, ανάσες για μετοχές της περιφέρειας.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μετά την τιμή της Εθνικής, κλειδί για την μεσοβραχυπρόθεσμη τάση αποτελεί και η τιμή της Alpha Bank.

Άλλωστε όπως αναφέρει στο σημερινό της report η Alpha Finance εάν η τοποθέτηση καλυφθεί πλήρως σε τιμή κοντινή στις τρέχουσες τιμές (τελευταίο κλείσιμο 18,02 ευρώ), τότε η Alpha Bank αναμένεται να συγκεντρώσει περίπου 205 - 215 εκατ. ευρώ, διαθέτοντας κυρίως σε ξένους θεσμικούς το 6,5%.

Μπαίνει δηλαδή στη χρηματιστηριακή μας ζωή ένα δεύτερο 18άρι, καθώς και η τιμή της μετοχής της Εθνικής τείνει να διαμορφωθεί στα ίδια σχεδόν επίπεδα.

Πάντως βραχυπρόθεσμα η μετοχή της Alpha δέχεται σημαντικές πιέσεις της τάξης μέχρι και 2,89%, υποχωρώντας προς τα 17,5 ευρώ. Την ίδια στιγμή η μετοχή της Εθνικής υποχωρεί προς τα 17,8 ευρώ, καθώς και στη συγκεκριμένη περίπτωση επιχειρείται η διαμόρφωση ελκυστικότερης τιμής.

Θα χρειαστεί κατά συνέπεια να επιβεβαιωθούν τα επίπεδα ”στήριξης” που εδώ και ημέρες είχαν προδικάσει ισχυρές χρηματιστηριακές στην περιοχή των 2.050 μονάδων.

Στην πραγματικότητα η εικόνα της αγοράς είναι σαφώς χειρότερη από αυτή που καταγράφει ο γενικός δείκτης, καθώς η πλειονότητα των μετοχών καταγράφει σημαντικές απώλειες.

Διασώζονται πάντως μέχρι στιγμής οι Fanco, Fitco, ΑΛΤΕ, Ηπειρωτική, Micromedia, Βιοσώλ, Βωβός, Εθνική Ακινήτων, Druckfarben Κλωνατέξ και ορισμένων ακόμη τίτλων.

Σημείωση: Σημερινά πρωτοσέλιδα πολιτικών εφημερίδων αναφέρονται σε έντονη αντιπαράσθεση ισχυρών παραγόντων της αγοράς που έχει και πολιτικές προεκτάσεις.

Η ουσία είναι πως το χρηματιστήριο έχει επανέλθει σε πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, και θα παραμείνει θέμα αιχμής καθόλη την προεκλογική περίοδο. Αναμφίβολα αρνητική εξέλιξη κατά την εκτίμησή μας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v