ΑΧΕ: Τράπεζες και ξένες αγορές ρυθμιστές της τάσης

Σε ενδεχόμενη εμφάνιση των αγοραστών στη σημερινή συνεδρίαση αναφέρονται οι ΑΧΕ. Την τάση αναμένεται να καθορίσουν τόσο ο τραπεζικός κλάδος όσο και οι διεθνείς αγορές, ενώ προβλέπεται εκτόνωση των πιέσεων στη μετοχή της ΔΕΗ.

ΑΧΕ: Τράπεζες και ξένες αγορές ρυθμιστές της τάσης
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει στο πρωινό της report πως βρίσκεται εν αναμονή της σημερινής συνεδρίασης προκειμένου να διαπιστωθεί η δυναμική της χθεσινής ανοδικής αντίδρασης της αγοράς.

Για εμφάνιση αγοραστικού ενδιαφέροντος κάνει λόγο η Marfin Hellenic κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ενώ προσθέτει πως οι ξένες αγορές αναμένεται να διαμορφώσουν την τάση κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ταυτόχρονα, η Marfin εκτιμά πως θα επέλθει εκτόνωση των πιέσεων στη μετοχή της ΔΕΗ, ύστερα από τη χθεσινή πτώση του 4,1%.

Σύμφωνα με την Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ, το μέγεθος και η δυναμικότητα της αντίδρασης θα προδικάσει το άμεσο μέλλον της Σοφοκλέους.

Η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει πως στην παρούσα φάση, η διατήρηση της θετικής αντίδρασης θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την πορεία των ξένων αγορών, οι οποίες όμως βρίσκονται σε φάση διόρθωσης.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της Beta χρηματιστηριακή, η οποία επισημαίνει πως οι διορθωτικές τάσεις στις διεθνείς αγορές ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά την ψυχολογία. Εξάλλου, η Beta προσθέτει πως το μέγεθος και η διάρκεια του rebound αναμένεται να είναι περιορισμένα όσο μεγάλα πακέτα μετοχών αναμένεται να μεταβιβαστούν στο άμεσο μέλλον, σε τιμές οι οποίες δεν είναι ακόμη γνωστές.

Η Fortius ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει πως η όποια ανοδική κίνηση του Γενικού Δείκτη στη σημερινή συνεδρίαση θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από την πορεία του τραπεζικού κλάδου, ο οποίος δύναται να χρησιμοποιήσει ως πιθανή αφορμή τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία.

Τι έγινε χθες: Η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει στο πρωινό της report πως βρίσκεται εν αναμονή της σημερινής συνεδρίασης προκειμένου να διαπιστωθεί η δυναμική της χθεσινής ανοδικής αντίδρασης της αγοράς.

Το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον κατά το τέλος της συνεδρίασης, κυρίως στον τραπεζικό κλάδο, βοήθησε τον Γενικό Δείκτη να ανακάμψει από τις σημαντικές απώλειες και να κλείσει τελικά με άνοδο 0,61%.

Εξάλλου, η Marfin επισημαίνει πως η μετοχή της Alpha Bank έκλεισε με άνοδο 3,7% μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της προσφοράς μετοχών, καθώς και η ΕΤΕ έκλεισε με κέρδη 1,95%.

Η Κύκλος επισημαίνει πως κατά τη χθεσινή συνεδρίαση οι περισσότερες μετοχές αντέδρασαν με σημαντικούς όγκους οι οποίοι εμφανίστηκαν στα τελευταία λίγα λεπτά της συνεδρίασης, ενώ επισημαίνει πως το έναυσμα δεν δόθηκε με την εμφάνιση αγοραστών, αλλά με την έλλειψη πωλητών και κατά συνέπεια η χρηματιστηριακή καταλήγει πως οποιαδήποτε μελλοντική άνοδος θεωρείται βραχυχρόνια αλλά και επισφαλής.

Σύμφωνα με τη Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ, η θετική αντίδραση προς το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης συνέβαλε στο να βελτιωθεί το κλίμα στην εγχώρια αγορά, η οποία κινήθηκε για μια ακόμη φορά αντίθετα από τις διεθνείς.

Επιχειρηματικά Νέα: Αναφορικά με τη διάθεση των ιδίων μετοχών της Alpha Bank, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει στην καθημερινή ενημέρωση (11 Σεπτεμβρίου 2003) πως αναθεώρησε την αρχική της αντίδραση, η οποία ήταν ουδέτερη ως ελαφρά αρνητική.

Ειδικότερα, η Π&Κ επισημαίνει πως αφενός η επιτυχής ολοκλήρωση της συναλλαγής σε συνδυασμό με το αυξημένο ενδιαφέρον των επενδυτών και αφετέρου η ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης σε υψηλότερα επίπεδα (που περιορίζει τους προβληματισμούς για επέκταση σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα) θα αποτελέσουν θετικούς καταλύτες για την πορεία της μετοχής.

Επιπλέον, η Π&Κ σημειώνει πως με βάση τα θεμελιώδη μεγέθη της τράπεζας, η συγκεκριμένη συναλλαγή θα έχει ως αποτέλεσμα υψηλότερο Ρ/Ε (λόγω dilution των κερδών ανά μετοχή), το οποίο αντισταθμίζεται πλήρως από την ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης και των ιδίων κεφαλαίων, ενώ και το free float της μετοχής αυξάνεται αντίστοιχα.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v