Υψηλότερα των 2.100 μονάδων και πάλι ο πήχης

Σημαντικά τα κέρδη στην υψηλή κεφαλαιοποίηση με αιχμή τις Εθνική, ΟΤΕ και Alpha, που δίνουν ανάσες και στη μεσαία-χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση. Περί τις 300 μετοχές κινούνται ανοδικά, λιγότερες από 50 χαμηλότερα, ενώ ο δείκτης δοκιμάζει και πάλι περιοχή υψηλότερα των 2.100 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Διαθέσεις υπέρβασης έστω και ενδοσυνεδριακά, των 2.100 μονάδων καταγράφονται στην αγορά.

Με αιχμή τον τραπεζικό κλάδο, που κινείται προς τις 3.650 μονάδες ωθώντας τον FT-20 προς τις 1.060 μονάδες και με σχετικά ικανοποιητικές συναλλαγές (80 εκατ. ευρώ ) συνεχίζεται η αντίδραση της αγοράς.

Πρωτοστατούν, όπως είχε αναφερθεί και στο προηγούμενο σχόλιο, κλάδοι και μετοχές εταιριών που είχαν πρωταγωνιστήσει στην ανάκαμψη του Απριλίου.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο κλάδος σηματωρός των εκδόσεων ενισχύεται κατά 5,6% με τη μετοχή του ΔΟΛ να οδηγεί την ”κούρσα” προς τα 5,4 ευρώ.

Ανοδική πορεία καταγράφουν οι μετοχές των Τεγόπουλος (2,7 ευρώ) Τηλέτυπος (5,7 ευρώ) Τεχνικές Εκδόσεις κ.α.

Από τις μετοχές του FT-20 η Alpha με συναλλαγές περίπου 0,5 εκατ. τεμαχίων στα 18,24 ευρώ και με τη μετοχή της Εθνικής που ξεπερνά και πάλι τα 18 ευρώ, σημαντική θετική μεταβολή για τις μετοχές των Ιντρακόμ, Αλουμίνιο, Βιοχάλκο και ΟΤΕ που προσεγγίζει πάλι τα 10 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v