”Βόλτες” πέριξ των 2.100 μονάδων

Ηπίων τόνων και διακυμάνσεων η σημερινή συνεδρίαση με το δείκτη να περιφέρεται στην περιοχή των 2.100 μονάδων. Χαμηλών τόνων η κινητικότητα-ενδιαφέρον σε μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Ενδεχομένως η αγορά να χρειαστεί ένα ξέσπασμα, ίσως και σήμερα προς το κλείσιμο υψηλότερα των 2.105 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Διερευνητικές εντολές αγοράς σε επίπεδα οριακά υψηλότερα των 2.100 μονάδων δόθηκαν κατά το πρώτο ημίωρο. Οι συνολικές όμως συναλλαγές, ύψους περίπου 8 εκατ. ευρώ μέχρι τις 11:30 δεν μπορεί να θεωρηθούν ενδεικτικές για το υπόλοιπο της συνεδρίασης.

Πόσο μάλλον όταν μετοχές όπως η Εθνική, Alpha, ΟΤΕ έχασαν πολύ γρήγορα και χωρίς ουσιαστική πίεση κέρδη περίπου 1%.

Με τη μέχρι στιγμής εικόνα της αγοράς και με τζίρο περίπου 15 εκατ. ευρώ (11:50) φαίνεται να οδηγούμεθα σε μια ήρεμη και χωρίς υψηλό τζίρο συνεδρίαση.

Είναι εμφανής άλλωστε η προσπάθεια να σταθεροποιηθεί η αγορά, να συσσωρεύσει προς τις 2.125 μονάδες και εν συνεχεία να κινηθεί σύμφωνα και με την τάση των ξένων χρηματιστηρίων.

Ακόμη και οι επιμέρους κινήσεις σε μεσαίας κεφαλαιοποίησης μετοχές παραμένουν περιορισμένες και χωρίς αγοραστική ανταπόκριση.

Στα 5 ευρώ κινείται πλέον η μετοχή της Ρόκας, κέρδη 2,6% καταγράφει ο Στρίντζης, προς τα 6,3 ευρώ αντιδρά η Τέρνα, στα 3,36 ευρώ η Fanco. Ανοδικά κινούνται οι ΑΛΤΕΡ, Ατλάντικ, ΔΟΛ, Βογιατζόγλου, Εθνική Ακινήτων, Δάριγκ και αρκετών ακόμη αυτής της κατηγορίας.

Θετικό από τεχνικής πλευράς θα ήταν για τη συνέχεια το ενδεχόμενο μιας νέας ανοδικής αντίδρασης υψηλότερα των 2.100 μονάδων προκειμένου να επιβεβαιωθεί η τάση

Σημείωση: Το θετικό είναι πως μετά από βραχυπρόθεσμη πίεση αντιδρά και πάλι η μετοχή της ΔΕΗ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v