Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας

Στο υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης που θα αποφασίσει την ένταξη αυθαιρέτων στο σχέδιο πόλης, στην ομιλία του κ. Κ. Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη, στο ”πάγωμα” των τιμών, στην εικόνα της Σοφοκλέους, όπως και στη συμπεριφορά των θεσμικών αναφέρεται μεταξύ άλλων ο οικονομικός Τύπος της Δευτέρας.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας
Στο υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης που θα αποφασίσει την ένταξη αυθαιρέτων στο σχέδιο πόλης, στην ομιλία του κ. Κ. Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη, στο ”πάγωμα” των τιμών, στην εικόνα της Σοφοκλέους, όπως και στη συμπεριφορά των θεσμικών αναφέρεται μεταξύ άλλων ο οικονομικός Τύπος της Δευτέρας.

Υπουργικό Συμβούλιο: Λύση-εξπρές για ένταξη στο σχέδιο πόλης θα αποφασίσει το υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης, σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία προσθέτει πως σε 18 μήνες αποπερατώνεται η όλη διαδικασία πολεοδόμησης μιας έκτασης. Σύμφωνα με τα Νέα μετά το πακέτο κοινωνικών παροχών και της Χάρτα Οικονομικής και Κοινωνικής Σύγκλισης, η κυβέρνηση επιταχύνει ευνοϊκές ρυθμίσεις – με κοινωνικά κριτήρια – για χιλιάδες αυθαίρετα.

Απασχόληση: Θερμό χειμώνα και στην απασχόληση προβλέπει η Ελευθεροτυπία, σύμφωνα με την οποία το υπουργείο Εργασίας ετοιμάζει 11 νέα επιδοτούμενα προγράμματα κυρίως για ανέργους, αλλά και κατάρτισης για ήδη απασχολούμενους.

Καραμανλής: Με μια εμφανή επιχείρηση εξομάλυνσης των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας σε κρίσιμα θέματα εμφανίστηκε στη Θεσσαλονίκη ο Κώστας Καραμανλής όπως αναφέρει η Ημερησία. Η Ναυτεμπορική επισημαίνει πως ο κ. Καραμανλής υποσχέθηκε ”τετραετία υψηλών στόχων”.

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία ο κ. Καραμανλής ήταν γενικόλογος και απέφυγε συγκεκριμένες δεσμεύσεις κατά τη χθεσινή του ομίλου, πλην της διαβεβαίωσης όπως επισημαίνεται πως θα εφαρμόσει τα μέτρα του πακέτου Σημίτη.

Ανατιμήσεις: Τις ανάγκες ενός πολυδιάστατου επιχειρηματικού και πολιτικού marketing φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν οι τελευταίες εξελίξεις στον μέτωπο των τιμών, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική που κάνει λόγο για αλλεπάλληλες ανατιμήσεις τροφίμων πριν από το ”πάγωμα” ενώ προσθέτει πως οι αυξήσεις ξεπερνούν τις αντίστοιχες του Γενικού Δείκτη τιμών καταναλωτή.

Σοφοκλέους: Μόνο 23 μετοχές δεν άγγιξε η μίνι κρίση των 25 ημερών όπως αναφέρει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία ο δείκτης υποχώρησε κατά 9,8% από τα υψηλά των 2.310 μονάδων στις 22 Αυγούστου.

Θεσμικοί: ”Επίθεση κατά μέτωπο” εξαπολύουν αυτήν την περίοδο οι εγχώριοι θεσμικοί επενδυτές, με στόχο να προσεγγίσουν τα διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων, τονίζει η Ναυτεμπορική.

Ecofin: Για νέα αντιπαράθεση στο Ecofin για τα ελλείμματα κάνει λόγο η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία η Ολλανδία απειλεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη εάν δεν εφαρμοστεί στο Σύμφωνο Σταθερότητας, ενώ προσθέτει πως υπάρχει μέτωπο από Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία.

Σουηδικό Δημοψήφισμα: Υπερίσχυσε το ”όχι” στο σουηδικό ευρω-δημοψήφισμα όπως αναφέρει η Ημερησία, ενώ η Ναυτεμπορική συμπληρώνει πως οι Σουηδοί είπαν ”όχι” στο ευρώ σε ποσοστό 57%.

Ηλεκτρικά Είδη: Επίθεση δέχεται η ελληνική αγορά ηλεκτρικών οικιακών συσκευών από μεγάλους πολυεθνικούς ομίλους λιανικής οι οποίοι, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, καταλαμβάνουν συνεχώς μεγαλύτερα μερίδια αγοράς.

Μινωικές: ”Δεν είναι ευκαιριακή η ιταλική επένδυση στις Μινωικές” δηλώνει στην Ημερησία ο επιχειρηματίας Ρομάνο Αρτιόλι, ενώ παράλληλα ανοίγει τα χαρτιά του και αποκαλύπτει τα σχέδια του για την κρητική εταιρία της οποίας είναι μέτοχος κατά 7,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v