Κινήσεις με το βλέμμα στο ΧΠΑ, εκτιμούν οι ΑΧΕ

Με σταθεροποιητικές τάσεις, προς θετική όμως κατεύθυνση, εκτιμούν οι ΑΧΕ πως θα κινηθεί η σημερινή συνεδρίαση, ενώ καταλύτη θα αποτελέσουν οι τίτλοι της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Η αυριανή λήξη των ΣΜΕ ωστόσο αυξάνει την πιθανότητα για ενισχυμένη μεταβλητότητα.

Κινήσεις με το βλέμμα στο ΧΠΑ, εκτιμούν οι ΑΧΕ
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Ενίσχυση του όγκου των προσυμφωνημένων συναλλαγών εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ πως θα παρατηρηθεί κατά τη σημερινή και την αυριανή συνεδρίαση.

Η Marfin Hellenic σημειώνει πως παρά τη χθεσινή ανάκαμψη του Δείκτη, διατηρεί την άποψη ότι μεσοπρόθεσμα η αγορά θα συνεχίσει τις σταθεροποιητικές τάσεις μέσα σε περιορισμένα όρια.

Σύμφωνα με την EFG Eurobank Securities, η χθεσινή αντίδραση της αγοράς δημιουργεί ελπίδες για σταθεροποίηση της τάσης, και δη σε θετικό έδαφος, αν και η αυριανή αναδιάρθρωση των δεικτών προκαλεί κάποιες ανησυχίες.

Επίσης, η EFG Eurobank Securities συμπληρώνει πως η εγχώρια αγορά χαρακτηρίζεται από έλλειψη ειδήσεων που θα μπορούσαν να δώσουν κατεύθυνση στην αγορά και ως εκ τούτου θα επηρεαστεί από τη γενικότερη τάση.

Το ενδεχόμενο της διατήρησης του χθεσινού τεχνητού rebound και στη σημερινή συνεδρίαση επισημαίνει η Beta Χρηματιστηριακή, αν και προσθέτει πως υπάρχει η πιθανότητα για αυξημένο volatility λόγω της αυριανής λήξης των ΣΜΕ.

Η Fortius ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει πως τα θετικά στοιχεία της χθεσινής συνεδρίασης, τα οποία δημιουργούν προϋποθέσεις για συνέχιση της αντανακλαστικής αντίδρασης ήταν δύο και συγκεκριμένα: η απορρόφηση των ενδοσυνεδριακών ρευστοποιήσεων και η αύξηση της συναλλακτικής δραστηριότητας.

Για τη σημερινή συνεδρίαση η Fortius εκτιμά πως ο Γενικός Δείκτης θα προσπαθήσει να συνεχίσει την αντανακλαστική του αντίδραση, υπό την προϋπόθεση όμως ότι οι δεικτοβαρείς μετοχές θα αποτελέσουν θετικό σημείο αναφοράς.

Ταυτόχρονα, η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά πως η σημερινή συνεδρίαση έχει όλα τα χαρακτηριστικά ώστε να μπορέσει να φτάσει στα επίπεδα των τουλάχιστον 2.084 μονάδων, από το οποίο η χρηματιστηριακή εκτιμά πως θα μπορέσει πιο αισιόδοξα να θεωρεί το συγκεκριμένο rebound, ως αντίδραση διαρκείας.

Σύμφωνα με τη Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ, η θετική αντίδραση κατά τη χθεσινή συνεδρίαση αναμένεται να διατηρηθεί και σήμερα, αν και, όπως επισημαίνει, στο τρέχον διάστημα οι νευρικές διακυμάνσεις αποτελούν βασικό χαρακτηριστικό των καθημερινών συναλλαγών, γεγονός που συνιστά συγκρατημένες τοποθετήσεις.

Τι έγινε χθες: Η έλλειψη προσφοράς σε τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης είχε ως αποτέλεσμα οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου να υπεραποδώσουν, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε επιλεκτικές προσφορές, όπως αναφέρει η Εθνική ΑΧΕ.

Η Marfin Hellenic σημειώνει πως στη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης ανέκαμψε –κυρίως τεχνητά– με έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον στις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, καθώς και σε αυτές της μικρής και της μεσαίας, ενώ συμπληρώνει πως οι τράπεζες έκλεισαν με άνοδο 3,24%, ενώ ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε αύξηση 2,17%.

Επιπλέον, η EFG Eurobank Securities επισημαίνει πως κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης πραγματοποίησε ένα ”εντυπωσιακό” όπως το χαρακτηρίζει rebound τεχνικής φύσεως, καθοδηγούμενο κυρίως από τις τράπεζες.

Σύμφωνα με την Fortius ΑΧΕΠΕΥ, χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παρουσίασαν μικτή εικόνα, επηρεασμένα αρνητικά από την υποχώρηση της Wall Street και κινούμενα στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης σε θετικές περιοχές λόγω της απόφασης της FED να διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα.

Επιχειρηματικά Νέα: Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος εκτιμά η Marfin Hellenic πως θα βρεθεί κατά τη σημερινή συνεδρίαση η μετοχή της ΕΧΑΕ, καθώς ξεκινά η διαπραγμάτευση των 18,8 εκατ. μετοχών από την πρόσφατη διάθεση.

Εξάλλου, η χρηματιστηριακή υπενθυμίζει πως η τιμή της προσφοράς για τους υφιστάμενους μετόχους ήταν 3,75 ευρώ, κατά 18,8% χαμηλότερα από τη χθεσινή τιμή κλεισίματος.

Στις εξαγορές του ομίλου Γερμανός στη Γερμανία αναφέρονται οι Marfin Hellenic και EFG Eurobank. Η Marfin τονίζει πως είναι θετική για τα σχέδια επέκτασης σε χώρες της Κεντροανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων που παρουσιάζουν μεγάλο ρυθμό ανάπτυξης, ενώ καταλήγει πως παραμένει θετική και για τη μετοχή της εταιρίας.

Θετική εμφανίζεται και η EFG Eurobank Securities για τη Γερμανός, η οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει πως οι εκτιμήσεις της διοίκησης για αύξηση 19% στις πωλήσεις και 30% στα κέρδη μετά φόρων κινείται στο επίπεδο των δικών της προβλέψεων.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v