Μία παρένθεση και μόνο;

Η καθαρά τεχνικής μορφής χθεσινή αντίδραση, παραπέμπει και στο αυριανό κλείσιμο τριών σειρών στην αγορά παραγώγων. Το σίγουρο είναι πως η όποια βραχυπρόθεσμη τάση θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει από την επόμενη Δευτέρα, αν και οι ενθαρρυντικές ενδείξεις από τεχνικής πλευράς πληθαίνουν.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η χθεσινή αντίδραση μπορεί να απεγκλώβισε την πολυπληθή ομάδα ”πωλητών” της αγοράς παραγώγων, παραμένει όμως εν αμφιβόλω μέχρι επιβεβαιώσεώς της.

Οι χθεσινοί αγοραστές σε μετοχές της Εθνικής, Eurobank, αλλά και άλλων μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησς, αποτελεί ξεκάθαρη περίπτωση αντιστάθμιση θέσεων- κινδύνου από την πλευρά όσων τοποθετούνται στα παράγωγα.

Παρόλα αυτά, οι χθεσινές αγορές μετοχών, με την προϋπόθεση ότι θα συνεχιστούν μέχρι και αύριο, μπορεί να αποτελέσουν τον καταλύτη μεταστροφής της βραχυπρόθεσμης τάσης. Και αυτό είναι το ”κλειδί”.

Πρακτικά αν– έστω και για τεχνικούς λόγους- διαμορφωθεί και πάλι ανοδική φορά για τη μετοχή της Εθνικής, της Alpha ή της Eurobank, θα επηρεαστεί άμεσα και συνολικά ο FTSE 20.

Μπορεί να ακολουθήσει και ο Small Cap 80 που χθες πρόσφερε και αυτός θετικές- από τεχνικής πλευράς ενδείξεις. Μπορεί κατά συνέπεια να αντιδράσει η αγορά και προς τις 2.120 εάν ακολουθήσει λόγου χάρη ο ΟΤΕ ή άλλοι τίτλοι του 20άρη.

Μετοχές σηματωρούς θεωρούμε, πέραν των Εθνική, Alpha και Eurobank, για ευνόητους λόγους ειδικά σήμερα την ΕΧΑΕ, αλλά και εταιριών όπως οι Μυτιληναίος, Γερμανός, Βιοχάλκο, Folli Follie, αλλά και ΕΛΤΟΝ, Δυναμική Ζωή, Καρδασιλάρης, Νάκας και ορισμένων ακόμη αυτής της κατηγορίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v