Κρίσιμο σημείο οι 2.010 μονάδες

Μειωμένες οι ανοικτές θέσεις πωλήσεων στο ΧΠΑ, κάτι φαίνεται να κινείται στον τραπεζικό κλάδο από πλευράς ”μικρών”, ενώ οριστικοποιήθηκε η συγχώνευση Ελληνικών Πετρελαίων και Πετρόλα. Κρίσιμο σημείο στήριξης και αναφοράς οι 2.010 μονάδες. Το κλείσιμο στο ΧΠΑ και η αρνητική ψυχολογία θα διαμορφώσουν την τάση επισημαίνουν οι ΑΧΕ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Παραδομένη στο δικό της τέλμα η Σοφοκλέους, δοκιμάζει σήμερα στηρίξεις αλλά και διαθέσεις των εν δυνάμει αγοραστών.

Όλα αυτά τη στιγμή που ο Dow Jones καταγράφει υψηλή τιμή 15μήνου και ο Nasdaq 18 μηνών. Δοκιμασία των 2.010 μονάδων βλέπει η Marfin, ενώ Εθνική και Eurobank εκτιμούν πως σε ενδεχόμενο υποχώρησης θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί αγοραστικό ενδιαφέρον.

Ούτως ή άλλως, οι ανοικτές θέσεις σε συμβόλαια και επιμέρους μετοχές δεν προδιαγράφουν σημαντικές πιέσεις για σήμερα. Το ερώτημα είναι κατά πόσον θα μπορούσε ο τραπεζικός κλάδος να επανέλθει μέσω των ”μικρότερων τραπεζών”.

Την ερχόμενη εβδομάδα το ΤΣΜΕΔΕ θα υποβάλει την προσφορά για την εξαγορά του 34% του μετοχικού κεφαλαίου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, η δε Marfin Bank υπολογίζεται ως o αξιόπιστος ενδιαφερόμενος για την ανάληψη ποσοστού της Γενικής.

Οι κινήσεις αυτές, σε συνδυασμό με την οριστικοποίηση της διαδικασίας συγχώνευσης των Ελληνικών Πετρελαίων και της Πετρόλα, θα μπορούσαν από τη Δευτέρα να προσφέρουν ”ανάσες” στην αγορά.

Στα υπόψιν για τη σημερινή συνεδρίαση, η σταθερή- τελευταία- μετοχή της Πειραιώς, οι Επιχειρήσεις Αττικής, (για την οποία η Alpha Finance θέτει τιμή στόχο τα 4,7 ευρώ), ο Γερμανός, η Folli Follie, η Αστήρ Παλλάς, η Motor Oil, η Νεοχημική, τα Πλαστικά Κρήτης, ο Μαθιός, κ.α.

Σημείωση: Tο πώς εννοούν οι επτά νέοι μεγαλομέτοχοι της ΕΧΑΕ την ανάπτυξη του αποκτήματός τους, την... εμπέδωσε πρόσφατα το αγοραστικό κοινό στα 7, αλλά και στα 4,5 ευρώ. Προφανώς, όπως σημειώνεται και στον Χαμαιλέοντα, για τους ισχυρούς ισχύoυν άλλη δεοντολογία και κανόνες...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v