Διολίσθηση με χαμηλό τζίρο

Με ελάχιστες συναλλαγές συνεχίζεται η προχθεσινή διόρθωση, καθώς το αυριανό κλείσιμο των ”πτωτικών” θέσεων στο ΧΠΑ κρατά δέσμια τη Σοφοκλέους. Στα 9,44 ευρώ ο ΟΤΕ, ενώ δεν αποκλείεται να δοκιμασθεί η ανθεκτικότητα των 2.000 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών με ελάχιστες συναλλαγές συνεχίζεται η προχθεσινή διόρθωση.

Η μετοχή της Εθνικής υποχωρεί στα 17,74 ευρώ, της Εμπορικής στα 16,64 ευρώ, ενώ η μετοχή της 3Ε υποχωρεί χαμηλότερα των 17 ευρώ. Σημαντικότατες οι πιέσεις στον ΟΤΕ που διαμορ΄φωνεται στα 9,44 ευρώ.

Ο τζίρος της Αγοράς μετοχών σε συνδυασμό με αυτόν της Αγοράς παραγώγων επιβεβαιώνει τη πρωϊνή εκτίμηση της στήλης για καθαρά και μόνο τεχνική αντίδραση της αγοράς χθες.

Επιβεβαιώνεται η εκτίμηση πως για ιδιότυπο arbitrage, ώστε να κλείσουν θέσεις πώλησης ενόψει της αυριανής λήξης της σειράς μηνός Σεπτεμβρίου στο ΧΠΑ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δείκτης FTSE 20 κυμαίνεται στις 1.026 μονάδες περίπου όσες και στην αγορά παραγώγων.

Την ίδια στιγμή ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί προς τις 3.556 μονάδες επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση μας για το ιδιότυπο arbitrage.

Αλλωστε σε πολλές μετοχές υπάρχει δανεισμός τίτλων, με χαρακτηριστικότερη τη περίπτωση του ΟΤΕ.

Από πλευράς μετοχών, παρά την υπερβάλλουσα προσφορά κρατά τα 4,64 ευρώ η μετοχή της ΕΧΑΕ.

Μεμονωμένες οι περιπτώσεις μετοχών που κινούνται ανοδικά, όπως συμβαίνει στην περίπτωση των ΕΠΑΤΤ, Στρίντζη, Ideal, Αστικά Ακίνητα, Λούλη, Γενική Τράπεζα, Νεοχημική, Παπαστράτος, Σαραντής Γλυκά Χίου και ελάχιστων ακόμα εξαιρέσεων.

Υ.Γ Επιμένουμε ότι η χθεσινή αντίδραση οφείλετο κατά κύριο λόγο στην ιδιότυπης μορφής μετακύλισης θέσεων των δυο αγορών μετοχών και παραγώνων. Η ουσία είναι, ότι η αγορά χωρίς ουσιαστική είδηση τείνει να δοκιμάσει την ανθεκτικότητα των 2.000 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v