Μέσω Alpha και ΟΤΕ η... μάχη των Παραγώγων

”Συνεδρίαση Παραγώγων” η σημερινή, με συγκεκριμένες μετοχές, όπως η Alpha και ο ΟΤΕ να ευρίσκονται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης, ενώ συχνές είναι οι μεταβολές στο πρόσημο του Γενικού Δείκτη. Εμφανείς οι προσπάθειες να συντηρηθεί η στήριξη των 2.010 μονάδων. Μερικό ενδιαφέρον για μεσαία κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Συνεδρίαση Παραγώγων” η σημερινή, καθώς κύριο χαρακτηριστικό συγκεκριμένων μετοχών είναι οι ακραίες διακυμάνσεις.

Χαρακτηριστικότερες οι περιπτώσεις της Alpha και του ΟΤΕ, με την μεν τραπεζική μετοχή να κινείται σε εύρος μέχρι και 3,5 ποσοστιαίες μονάδες, του δε ΟΤΕ να αντιδρά προς τα 9,7 ευρώ.

Η μετοχή της Alpha άλλωστε παραμένει εδώ και καιρό, η πιο ”δανεισμένη” από το καλάθι της ΕΤΕΣΕΠ. Οι συναλλαγές των 50- 30 εκατ. της πρώτης ώρας, εάν κρίνουμε και από τους αγοραστές σε Εθνική και Alpha, μπορεί να θεωρηθούν ”τζίρος αντίδρασης”.

Με τη συνδρομή κάποιων- επιτέλους- ουσιαστικών ειδήσεων μπορεί να αντιστραφεί η τάση και- γιατί όχι;- να αποτραπεί η υποχώρηση σε επίπεδα χαμηλότερα των 2.000. Αν και σε αυτό το ενδεχόμενο η αγορά εξακολουθεί να διατηρεί την μακροπρόθεσμα ανοδική της φορά.

Η μετοχή της Εθνικής κινείται στα 17,9- 17,96 ευρώ, του ΟΤΕ προς τα 9,7 ευρώ και αυτές των Alpha, Eurobank, Εμπορική και Πειραιώς ακολουθούν.

Το ενθαρρυντικό- τηρουμένων των αναλογιών- είναι πως για ορισμένες μετοχές εταιριών μεσαίας- μικρής κεφαλαιοποίησης εκδηλώνεται κάποιο, δειλό έστω, ενδιαφέρον. Όπως για παράδειγμα συμβαίνει στη μετοχή του Μουζάκη, της Μπαλλής, του Σαράντη, του Μυτιληναίου, του Στρίτζη, Notos, Ολυμπιακή Τεχνική, Εθνική Ακινήτων, Εθνική Ασφαλιστική, Καθημερινή, Προμότα, αλλά και αρκετών ακόμη.

Σημείωση: Στο πρωινό του σχόλιο, ο αγαπητός Θ. Μαυρίδης εξέφραζε την εύλογη απορία του για τα τεκτενόμενα στην ΕΧΑΕ, χαρακτήριζε δε… αποφράδες μετοχές τα Μακεδονικά Κλωστήρια και τα Χαλυβδόφυλλα. Όμως, η μετοχή του ΧΑ με την συμπεριφορά της δίνει και θα δίνει τροφή για κάθε είδους σχολιασμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v