Τέλος καλό, όλα καλά;

Ακρως ομαλή κρίνεται η λήξη των ΣΜΕ σειράς Σεπτεμβρίου με τη μετακύλιση θέσεων να γίνεται σε στενά spreads, γεγονός που -σε συνδυασμό με την προσέγγιση των 2.010 μονάδων - επέτρεψε την ανάκαμψη της αγοράς μετά από συχνότατες εναλλαγές προσήμου. Στο 2,06% οι εβδομαδιαίες απώλειες.

Τελικά, μπορεί να ’ναι και συσσώρευση!

Τέλος καλό, όλα καλά; Άλλη μία κίνηση στο ”μάτι του κυκλώνα”; Μια ακόμα αντίδραση που δεν θα έχει διάρκεια; Όπως κάθε μέρα αυτή την εβδομάδα, έτσι και σήμερα θέτουμε ερωτήματα, στα οποία προσπαθούμε να δώσουμε απαντήσεις και... πιθανότητες επαλήθευσης ή μη. Πάμε να αναλύσουμε λοιπόν τι είδαμε:

Έναν Δείκτη ο οποίος καταρχήν υποχώρησε στο προηγούμενο χαμηλό, ήτοι την ευρύτερη περιοχή των 2.010 μονάδων. Όπως και πριν από επτά συνεδριάσεις, έτσι και σήμερα, η επαναπροσέγγιση αυτή οδήγησε στην επανεμφάνιση αγοραστών.

Συνεπώς, κατά τους τεχνικούς αναλυτές, έχει δημιουργηθεί ένας διπλός πάτος, ο οποίος θα οδηγήσει σε αντίδραση προς τις 2.080-2.100 μονάδες. Υπό αυτό το πρίσμα, λογική και αναμενόμενη η αντίδραση μέχρι την περιοχή τις 2.039,38 μονάδες (0,88%). Εκεί, ξανακάνουμε ταμείο.

Αλλά, εν αντιθέσει με τη συνεδρίαση της Τετάρτης οι τράπεζες δεν αντέδρασαν και η κίνηση ήρθε ουσιαστικά από τον ΟΤΕ (2,5%) και την Intracom (3%), απόρροια της υπερπίεσμενης κατάστασης στην οποία είχαν βρεθεί. Υπό αυτό το πρίσμα, η διατήρηση της κίνησης μοιάζει άκρως επισφαλής.

Επί του πρακτέου, μόνο η κίνηση της Alpha (1,6%) μοιάζει ουσιώδης.

Συν τοις άλλοις, ο Δείκτης δεν μπόρεσε να κλείσει κοντά στο ενδοσυνεδριακό υψηλό, ήτοι τις 2.045 μονάδες, για τα δεδομένα της ημέρας απείχε αρκετά.

Είδαμε αύξηση του τζίρου (147 εκ., με μόλις 3 εκ. σε πακέτα). Θετική εξέλιξη σε ανοδική κίνηση.

Αλλά, η σχέση 4,2 ανοδικών για κάθε μία πτωτική μετοχή, με μόλις 45 μετοχές να κερδίζουν πάνω από 5%, συνεπάγεται το ότι η πλειονότητα των τίτλων γράφει χαμηλότερα υψηλά μέρα με τη μέρα, και χαμηλότερα χαμηλά στην πτώση. Τάση εκ διαμέτρου αντίθετη με την έννοια της ανάκαμψης. Συνεπώς, μπορεί ακόμα να παραμένουμε στο εύρος συσσώρευσης, με το trading να κυριαρχεί.

Η λήξη των ΣΜΕ σειράς Σεπτεμβρίου υπήρξε άκρως ομαλή, με τη μετακύλιση θέσεων να γίνεται σε στενά spreads.

Αλλά, την ίδια ώρα που οι διεθνείς αγορές γράφουν το ένα υψηλό τρέχοντος έτους και πενηντα-δύο εβδομάδων πίσω από το άλλο, τα ΣΜΕ λήξης Οκτωβρίου δεν εμφανίζουν premium.

Συνεπώς, δύο τινά συμβαίνουν: Η δεν υπάρχει πλέον πρόθεση για arbitrage, ή απλώς η πλειονότητα των εμπλεκομένων δεν διακρίνει άνοδο της υποκείμενης αγοράς τον ερχόμενο μήνα.

Συμπερασματικά, άκρως συγκεχυμένη η κατάσταση, με το ταμείο να γίνεται από Δευτέρα. Οποιαδήποτε άλλη εκτίμηση ανήκει μάλλον στην σφαίρα της αστρολογίας ή έστω της μαντείας. Διότι η αγορά, ως αγορά αλλά και σε επίπεδο Δείκτη, στέλνει άκρως αντιφατικά μηνύματα. Από Δευτέρα, βλέπουμε ποιος και γιατί έχει την μεγαλύτερη πειθώ. Μέχρι τότε, απλά καταγράφουμε και εικάζουμε. Στο 2,06% οι εβδομαδιαίες απώλειες για το Γενικό Δείκτη.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 148 εκατ. ευρώ (αυξημένη κατά 7,25% σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση) εκ των οποίων τα 3,4 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένα πακέτα συναλλαγών.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν ένα πακέτο 39.700 τεμάχια της Alpha Bank στα 17,56 ευρώ, ένα πακέτο 45.00 τεμάχια του Tιτάνα στα 31,84 ευρώ, ένα πακέτο 2.900 τεμάχια της Κορδέλλου στα 2,02 ευρώ και ένα πακέτο 200 τεμάχια της ΕΥΑΘ στα 5,18 ευρώ.

Επίσης, δύο πακέτα των 1.360 και 1.100 τεμαχίων της Εμπορικής στα 17,12 και 17,10 ευρώ και ένα πακέτο 47.750 τεμάχια των ΚΑΕ στα 13,50 ευρώ.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο 62.118 τεμάχια της Cosmote στα 10,16 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v