Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EFG Securities: Κορυφαία επιλογή η Alpha Bank

Σε αναβάθμιση της σύστασής της για την Alpha Bank σε outperform (από market perform) προχωρά η EFG Eurobank Securities σε report της με ημερομηνία 19 Σεπτεμβρίου, καθώς χαρακτηρίζει την Alpha ”κορυφαία επιλογή” από έναν πλήρως αποτιμημένο (ελληνικό) τραπεζικό κλάδο.

EFG Securities: Κορυφαία επιλογή η Alpha Bank
Σε αναβάθμιση της σύστασης για την Alpha Bank σε outperform (από market perform) προχωρά η EFG Eurobank Securities σε report της με ημερομηνία 19 Σεπτεμβρίου, ενώ εκτιμά ότι ο τίτλος της Alpha ”αποτελεί την κορυφαία επιλογή από έναν πλήρως αποτιμημένο (ελληνικό) τραπεζικό κλάδο”.

Η Χρηματιστηριακή, στο report με τίτλο ”Offering success” εκτιμά ότι στις τρέχουσες τιμές η Alpha, προσφέρει έναν ελκυστικό συνδυασμό υψηλών κερδών ανά μετοχή, αυξανόμενης λιανικής επέκτασης και λογικής αποτίμησης.

Η EFG Eurobank Securities, αναφερόμενη στο placement της Alpha, εκφράζει την εκτίμηση πως η εξέλιξη φανερώνει την πρόθεση της διοίκησης για αυτόνομη πορεία και ότι πιθανά σηματοδοτεί το τέλος των σεναρίων συγχώνευσης.

Επίσης, αναφέρεται στην έκθεση, το placement προσέθεσε 273 εκατ. ευρώ στα ίδια κεφάλαια της τράπεζας και αναμένεται να έχει διπλή (θετική) επίπτωση. Αφενός θα καταστήσει ικανή την Alpha Bank να επιταχύνει τους ρυθμούς ανάπτυξης της χορήγησης δανείων λόγω της αύξησης των εποπτικών της κεφαλαίων και αφετέρου θα επιτρέψει στην τράπεζα να αντλήσει περισσότερα κεφάλαια - σε όρους ομολογιακών δανείων Hybrid Tier I και Tier II.

Σε άλλο σημείο της έκθεσης γίνεται αναφορά στη στρατηγική της Alpha αναφορικά με τη λιανική. Από το 2001, χρονιά αποτυχίας της συγχώνευσης της Alpha με την Εθνική, η πρώτη κατάφερε να αυξήσει δραματικά το μερίδιό της στη λιανική, κάτι που είχε θετική επίδραση σε κερδοφορία και περιθώρια κέρδους.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα εξαμήνου της Alpha Bank, η EFG Eurobank επισημαίνει την για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο άνοδο των εσόδων από τόκους υποστηριζόμενη από την υγιή δανειακή επέκταση και βελτιωμένα spreads σε ομόλογα και καταναλωτική πίστη. Εξάλλου, αναφορά γίνεται και στον αποτελεσματικό περιορισμό του κόστους.

Σε ό,τι αφορά τις αποτιμήσεις σε όρους P/BV, η χρηματιστηριακή εκτιμά τώρα ότι αυτοί εμφανίζονται βελτιωμένοι και κάνει λόγο για υποχώρηση του εκτιμώμενου για το 2003 λόγου P/BV στο 3 (έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 2,3) με απόδοση κεφαλαίων στο 21%.

Για το 2003 ο κύκλος εργασιών εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα 1,268 δισ. ευρώ (από 1,26 δισ. ευρώ το 2002), ενώ το 2002 τα κέρδη μετά από φόρους στα 249 εκατ. ευρώ (172 εκατ. ευρώ) και το P/E στο 13 (από 18,9).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v