AXE: Κρίσιμη η συνεδρίαση- τράπεζες σε επίκεντρο

”Κρίσιμη” χαρακτηρίζουν τη σημερινή συνεδρίαση στο Χ.Α. οι περισσότερες χρηματιστηριακές, ενώ δεν διστάζουν να κάνουν λόγο για αυξημένη μεταβλητότητα και για επιφυλακτικότητα από πλευράς επενδυτών. Η τάση αναμένεται από τις διεθνείς αγορές, ενώ στο επίκεντρο αναμένονται για μία ακόμη φορά οι τράπεζες.

AXE: Κρίσιμη η συνεδρίαση- τράπεζες σε επίκεντρο
Τι αναμένεται για τη σημερινή συνεδρίαση: Για αυξημένη μεταβλητότητα κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ελληνικού χρηματιστηρίου κάνει λόγο η Εγνατία Χρηματιστηριακή, ενώ εκτιμά ότι η τάση θα δοθεί από τις διεθνείς αγορές.

Καθώς δεν υπάρχουν μακροοικονομικά ή εταιρικά νέα, η ίδια χρηματιστηριακή δεν βλέπει πιθανή την αυτόνομη κίνηση της ελληνικής αγοράς.

Για ”επιφυλακτικό άνοιγμα” κάνει λόγο στο πρωινό της report η Marfin Hellenic, εκτιμώντας και αυτή ότι το ενδιαφέρον θα είναι στραμμένο στις ξένες αγορές.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος θα βρεθούν οι τράπεζες, λόγω της αναθέρμανσης των σεναρίων για συγχωνεύσεις σε μικρότερες τράπεζες, αλλά και λόγω της επανεμφάνισης του θέματος της πώλησης πακέτων της Εθνικής και της Εμπορικής.

”Κρίσιμη” χαρακτηρίζει τη σημερινή συνεδρίαση η EFG Eurobank Securities, ενώ εκτιμάται ότι φαίνεται πιθανή μια ”μάχη” του δείκτη για τη διατήρηση των τρεχόντων επιπέδων εν μέσω διεθνούς περιβάλλοντος που είναι κάθε άλλο παρά υποστηρικτικό.

Τη συμπεριφορά των θεσμικών επενδυτών και των διεθνών χρηματιστηρίων εκτιμά ως καθοριστική για τη σημερινή συνεδρίαση στο Χ.Α. η Εθνική Χρηματιστηριακή. Εξάλλου και το κλίμα θα παραμείνει ”κρίσιμος παράγοντας” για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς.

Για νέα δοκιμή του ψυχολογικού φράγματος των 2.000 μονάδων κάνει λόγο η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ, ενώ ως ισχυρή ζώνη στήριξης εκτιμά ότι παραμένει η περιοχή των 1.983-1.995 μονάδων. Η τάση που εκδηλώθηκε χθες προς το τέλος της συνεδρίασης, δείχνει, σύμφωνα με την Κύκλος, τις προθέσεις του δείκτη για κίνηση προς τις 2.064 μονάδες - περιοχή αντίστασης που έχει δοκιμαστεί, χωρίς όμως να διασπαστεί.

Οπως επισημαίνεται, κίνηση πάνω από αυτή την περιοχή θα μας βάλει σε τροχιά ανόδου μέχρι και τις 2.148 μονάδες.

Η Fortius ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά ότι ο Γ.Δ. θα αναζητήσει την τάση στις ξένες αγορές, αλλά και στον τραπεζικό κλάδο ”από τις εκάστοτε διαθέσεις του οποίου δυστυχώς εξαρτάται η κίνηση της αγοράς και με αυτό εννοούμε την κίνηση της μάζας που συνεχίζει να χαρακτηρίζει το ελληνικό χρηματιστήριο”.

Συνέχιση της διορθωτικής κίνηση στη Σοφοκλέους ”βλέπει” για σήμερα η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ, προσθέτοντας ότι η διάρκειά της θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την πορεία των ξένων αγορών.

Τι έγινε στη χθεσινή συνεδρίαση: Το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον στο τέλος της συνεδρίασης βοήθησε το δείκτη να κρατηθεί πάνω από τις 2.000 μονάδες και να κλείσει με περιορισμένες απώλειες 0,86% και χαμηλούς όγκους συναλλαγών. Οι μετοχές των τραπεζών σημείωσαν περιορισμένες απώλειες, ενώ οι μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησαν κατά 1,58%.

Επιχειρηματικά νέα: Στην επιβεβαίωση από πλευράς ΟΤΕ του ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 9% που κατέχει η Telenor στην CosmΟΤΕ, αναφέρεται η Marfin Hellenic. Η χρηματιστηριακή διατυπώνει τη θετική της στάση για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αν και δεν θα περιμένει να εκδηλωθεί παρόμοια κίνηση πριν το τέλος Οκτωβρίου που τελειώνει η δεσμευτική περίοδος μη πώλησης για την Telenor.

Θετική παραμένει η EFG Eurobank Securities για την Coca-Cola 3E, άποψη που εκφράζει με αφορμή την χθεσινή ενημέρωση από πλευράς της εταιρίας ότι για το σύνολο της χρήσης του 2003 αναμένονται κέρδη ύψους 90-100 εκατ. ευρώ και την οποία στηρίζει στη στρατηγική της εταιρίας και στους παράγοντες που δημιουργούν αξία.

Ακόμη, σε σημερινά δημοσιεύματα αναφορικά με τη διάθεση πακέτου μετοχών της ΔΕΗ, τα οποία επιβεβαιώνουν παλαιότερο δημοσίευμα του euro2day.gr, αναφέρονται οι Marfin, EFG Securities και Εγνατία ΑΧΕ.

* Τα reports των ΑΧΕ δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v