Σταθεροποίηση δείκτη, άνοδος μετοχών;

Η σταθεροποίηση είναι το ζητούμενο μέχρις ότου δημοσιοποιηθούν τα νεότερα από τον τραπεζικό κλάδο. Σε αρωγό της αγοράς μπορεί να αναδειχθεί ο ΟΤΕ και μια σειρά μετοχών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ενώ έτοιμη να ακολουθήσει δείχνει και η χαμηλή κεφαλαιοποίηση, καθώς ορισμένα επενδυτικά σχήματα επανέρχονται στο προσκήνιο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χωρίς ειδήσεις, αλλά με προσδοκίες για κάτι καλύτερο ξεκινά η εβδομάδα.

Αναμφίβολα οι εξελίξεις από το μέτωπο του ΤΤ και της Γενικής θα αρχίσουν να διαμορφώνονται από την Τετάρτη και μετά, κάτι που συνεπάγεται την σταθεροποίηση στα τρέχοντα επίπεδα τιμών του τραπεζικού δείκτη.

Προσδοκίες τρέφει η αγορά και μετά την τελευταία αντίδραση της μετοχής του ΟΤΕ, που πρέπει και μπορεί να λειτουργήσει σταθεροποιητικά για τον FT-20.

Η σταθεροποίηση-συσσώρευση και διακύμανση του γενικού δείκτη μεταξύ 2.010-2.085 μονάδων είναι το ζητούμενο, πόσο μάλλον εάν πραγματοποιηθεί με συναλλαγές περισσότερες των 120-140 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο εκτιμήσεων μια σειρά χρηματιστηριακών δίνει τιμή στόχο, υψηλότερο για μια σειρά μετοχών, κυρίως, της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση εστιάζεται η ανάλυση της Π&Κ που δίνει ως τρία ως πιο ελκυστικά ”χαρτιά” τις μετοχές των Intralot, Folli Follie και Γερμανού.

Η Marfin δίνει τιμή στόχο για τη μετοχή του Τιτάνα τα 42 ευρώ, για ΟΠΑΠ τα 12 ευρώ και Frigoglass στα 4,16 ευρώ.

Τα 3,8 ευρώ δίνει τιμή στόχο για την ΕΠΠΑΤ η Εγνατία, τα 4,4 ευρώ για τα Jumbo και τα 5,91 για την ΕΧΑΕ.

Από την πλευρά της η Εθνική Χρηματιστηριακή θέτει τιμή στόχο τα 19,94 ευρώ για το Γερμανό, τα 6,48 για τον Άκτωρα και τα 6,94 για την Ελληνική Τεχνοδομική.

Για τη μετοχή της τελευταίας η Σίγμα αποτιμά ως δίκαιη τιμή τα 5,6 ευρώ.

Περιπτώσεις ενδεικτικές όλες οι προαναφερθείσες, μια στάση που αχνοδιαμορφώνεται στην αγορά.

Ευκαιρίες υπάρχουν, ο επενδυτής μπορεί να συγκρίνει μεγέθη και οικονομικά στοιχεία, με βοήθημα και την τελευταία εμπεριστατωμένη ανάλυση της Κερδώος Ερμής.

Μετοχές σηματωροί για σήμερα πέραν των Εθνικής Alpha, Εurobank και ΟΤΕ οι μετοχές των Γενικής, Αττικής, Intralot, αλλά και των Χατξηιωάννου, Μicromedia, Επιχριήσεων Αττικής, Νεοχημικής, Μπαλλής και ορισμένων ακόμη αυτού του μεγέθους

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v