Τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού τύπου της Δευτέρας

Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις, οι απεργιακές κινητοποιήσεις, οι κίνδυνοι τους οποίους είναι πιθανόν να διατρέξει από το δημόσιο χρέος ο νέο προϋπολογισμός, αλλά και οι εξελίξεις γύρω από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο απασχολούν τα πρωτοσέλιδα της Δευτέρας.

Τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού τύπου της Δευτέρας
Με το κύμα των απεργιακών κινητοποιήσεων, με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, με τα προβλήματα που δημιουργούνται στην κατάρτιση το νέου προϋπολογισμού από το δημόσιο χρέος, αλλά και με τις εξελίξεις που αναμένονται γύρω από το Τ. Ταμιευτήριο ασχολούνται τα πρωτοσέλιδα του Τύπου τη Δευτέρα.

Επιτόκια: Για χαμένη ευκαιρία αναφορικά με τα επιτόκια κάνει λόγο στο πρώτο της θέμα η Ναυτεμπορική, εξηγώντας λίγο παρακάτω ότι το δημόσιο χρέος και οι διαρθρωτικές του αδυναμίες εμπόδισαν την Ελλάδα να εκμεταλλευτεί τη σημαντική μείωση των επιτοκίων και να επιτύχει τη σημαντική μείωση του κόστους δανεισμού.

Απεργίες: Στην ”ξαφνική απεργία των βενζινοπωλών”, αλλά και σε εκείνη των ταξί αναφέρεται το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας τα Νέα, κάνοντας χωριστή αναφορά στις ”ουρές της ταλαιπωρίας”. Παρόμοιο ”χτύπημα” υπάρχει και στο πρωτοσέλιδο της Ναυτεμπορικής.

Ταμιευτήριο: Την υποτίμηση του Τ.Τ., μέσω της μείωσης του παθητικού εξετάζει σύμφωνα με το Χρηματιστήριο το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να ολοκληρωθεί έναντι μικρότερου τιμήματος η πώληση προς το ΤΣΜΕΔΕ.

Συντάξεις: Για κατάργηση του πλαφόν στις συντάξεις κάνει λόγο στο βασικό της θέμα η Ημερησία, αναφέροντας επίσης τις δηλώσεις του κ. Ρ. Σπυρόπουλου περί συνταξιοδότησης με βάση την ασφάλιση των αποδοχών αντί των ημερών εργασίας.

Γκάλοπ: Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις απασχολούν τις πολιτικές εφημερίδες της Δευτέρας, το γενικό συμπέρασμα των οποίων είναι πως Νέα Δημοκρατία και Κ. Σημίτης διατηρούν το προβάδισμά τους. Χαρακτηριστικό είναι το πρωτοσέλιδο της Ελευθεροτυπίας ”Τα Γκάλοπ των απεργιών”.

Προϋπολογισμός: ”Σταυρόλεξο για λίγους” χαρακτηρίζει η εφημερίδα Χρηματιστήριο το νέο προϋπολογισμό, καθώς, όπως προσθέτει, τα οικονομικά αιτήματα ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ.

Νεοεισηγμένες: Αρνητικές αποκλίσεις στα κέρδη παρουσιάζει μία στις δύο επιχειρήσεις που εισήχθησαν στο χρηματιστήριο την τελευταία πενταετία, σύμφωνα με την Ναυτεμπορική.

ΟΟΣΑ: Στο 12,6% του συνόλου των απασχολουμένων ανέρχεται το ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα, έναντι του 18% στην Ε.Ε. επισημαίνει η Ημερησία, επικαλούμενη σχετική έκθεση του ΟΟΣΑ.

ΟΤΕ: Πρωταθλητής ο ΟΤΕ στον τομέα των επενδύσεων αναφέρει στην πρώτη της σελίδα η Ημερησία, προσθέτοντας ότι 34 από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρίες, κατά τους πρώτους έξι μήνες του έτους, πραγματοποίησαν σημαντικά επενδυτικά προγράμματα ύψους 1,3 δισ. ευρώ.

Emporiki- Eurobank: Ομολογιακά δάνεια εκδίδουν η Eurobank και η Emporiki Bank, όπως αναφέρει το Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v