Στήριξη(;) και σήμερα…

Το ”γύρισμα”, χθες, των μετοχών της Εθνικής, Alpha και Eurobank και κατ’ επέκταση του Δείκτη πάνω από τις 2.000 μονάδες κατέδειξε τις προθέσεις των ισχυρών δυνάμεων. Επανέρχονται τα σενάρια για Εθνική, πιθανή επάνοδος του ΟΤΕ στο προσκήνιο ο ΟΤΕ, αν και το ενδιαφέρον των ισχυρών traders παραμένει εστιασμένο στις έντονες διακυμάνσεις που παρουσιάζουν μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ελάχιστες οι ειδήσεις, πτωτική η βραχυπρόθεσμη τάση της αγοράς, αρνητική η συγκυρία στις διεθνείς αγορές με τη Σοφοκλέους να ξαναπερνά... στα μετόπισθεν.

Όπως έγκυρα έχει επισημανθεί από αυτές τις στήλες το ενδεχόμενο απομάκρυνσης διεξαγωγής πρόωρων εκλογών θα μετέθετε σε ευθετότερο χρόνο την όποια προσπάθεια στήριξης της αγοράς.

Το αποτέλεσμα των δημοσκοπήσεων έρχεται απλά να επιβεβαιώσει την κοινή εκτίμηση μεταξύ χρηματιστών, διαχειριστών και λοιπών παραγόντων της αγοράς. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως για τις επόμενες 15 ημέρες η αγορά θα κινηθεί στο ρυθμό των πρωτοβουλιών της διοίκησης του ΟΤΕ και δευτερευόντως του τραπεζικού κλάδου.

Στις τράπεζες οι μόνες κινήσεις που πρακτικά αναμένεται να προχωρήσουν αυτή την περίοδο είναι το ΤΤ και η Γενική.

Η Εθνική, όπως φαίνεται επιχειρεί εύλογα την συντήρηση της αγοράς και, προφανώς της τιμής της μετοχής γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Θεωρείται σίγουρο πως θα δοθούν μάχες και μάχες μεταξύ πωλητών και αγοραστών για την τιμή της μετοχής της Εθνικής. Πολύ δε περισσότερο, εάν δεχθούμε ότι υπήρξε οριστική συμφωνία μεταξύ Σημίτη - Καρατζά.

Χθες στην προσπάθεια της Εθνικής να κρατηθεί ο δείκτης υψηλότερα των 2.000 μονάδων βρέθηκε αρωγός η Alpha, με τη χαμηλή τιμή της μετοχής να διαμορφώνεται στα 17,4 ευρώ.

Θα πρέπει επίσης να προσεχθεί το ”γύρισμα” από το –3% στο οριακό +0,3% της Eurobank.

Κυρίως σε αυτές τις δύο μετοχές και τις ΟΤΕ, Cosmote εστιάζουν το ενδιαφέρον τους αρκετοί διαχειριστές.

Από πλευράς μετοχών σηματωρών, ενδιαφέρον παρουσιάζει η μετοχή της Intralot, η Ιντρακόμ καθώς υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον οριακά χαμηλότερα των 6 ευρώ της ΕΧΑΕ όπου καταγράφεται ρευστοποίηση-κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων κερδών, αλλά και τίτλων που κρατούν τα πρόσφατά τους κέρδη.

Σταθερές τελευταία οι μετοχές των Γερμανού, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Σαράντης, Έμφασις, Καλπίνης, Folli Follie, Νάκας, Μαθιός, αλλά και η Νεοχημική, που κομμένη στα 4 από σήμερα ξεκινά από τιμή στα περίπου 4,38 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v