Ο οικονομικός τύπος της Τετάρτης

Στον απολογισμό της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τα αντληθέντα κεφάλαια από Σοφοκλέους, στις επερχόμενες αλλαγές αναφορικά με τις δασικές εκτάσεις, στις δηλώσεις Χριστοδουλάκη από το Ντουμπάι, αλλά και σε επιχειρηματικές ειδήσεις αναφέρονται τα πρωτοσέλιδα της Τετάρτης.

Ο οικονομικός τύπος της Τετάρτης
Στον απολογισμό της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τα αντληθέντα κεφάλαια από Σοφοκλέους, στις επερχόμενες αλλαγές αναφορικά με τις δασικές εκτάσεις, στις δηλώσεις Χριστοδουλάκη από το Ντουμπάι, αλλά και σε επιχειρηματικές ειδήσεις αναφέρονται τα πρωτοσέλιδα της Τετάρτης.

Αντληθέντα κεφάλαια: ”Σε επενδύσεις μόνο 1 στα τρία ευρώ” είναι ο τίτλος της Οικονομικής Καθημερινής” που αφορά τον απολογισμό της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τα αντληθέντα κεφάλαια κατά την περίοδο 1999- 2002.

”Επενδύσεις 33,8 δισ. ευρώ για τις εισηγμένες” είναι ο σχετικός και βασικός τίτλος της εφημερίδας Ημερησία, ενώ στον υπότιτλο γίνεται λόγος για επένδυση από πλευράς εταιριών του 94,1% των συνολικών κεφαλαίων που άντλησαν από το Χρηματιστήριο. Παρόμοιος είναι ο χειρισμός του θέματος και από το Βήμα Ανάπτυξη

”Επίσημο κουκούλωμα για τα όργια 1999- 2002” είναι ο τίτλος του Χρηματιστηρίου, που στη πρώτη του σελίδα κάνει επίσης λόγο για ”παράθεση ανούσιων στοιχείων από την Επ. Κεφαλαιαγοράς”. Η οικονομική Ελευθεροτυπία αναφέρεται στο θέμα μόνο στις ”μέσα” σελίδες της.

Δασικές εκτάσεις: ”Πράσινο φως στην αλλαγή του χάρτη δασικών εκτάσεων” είναι ο βασικός τίτλος της Ναυτεμπορικής, ενώ όπως αναφέρει ο υπέρτιτλος, ”αποχαρακτηρίζονται εκατομμύρια στρέμματα”.

Στο θέμα αναφέρονται ακόμα στην πρώτη τους σελίδα η Εξπρές και η Ελευθεροτυπία, ενώ για ”τολμηρό σχέδιο με πακέτο ρυθμίσεων για τις δασικές εκτάσεις”, κάνει λόγο το Βήμα Ανάπτυξη.

”Θύματα παροχών και τα δάση” είναι ο κύριος τίτλος της Καθημερινής, ενώ ”Καίει το πακέτο για τα δάση”, αυτός των Νέων.

Ντουμπάι: ”Αισιοδοξία αλλά και μετριοπάθεια στη σύνοδο του ΔΝΤ” αναφέρει στην πρώτη της σελίδα η Οικονομική Καθημερινή, ενώ η Ναυτεμπορική γράφει για δηλώσεις μελών του ΔΝΤ, σύμφωνα με τις οποίες, ”Τα χειρότερα για την παγκόσμια οικονομίας είναι πίσω”.

”Ανήσυχο το ΔΝΤ” λόγω του χαμηλού δολαρίου γράφει η Εξπρές, ψηλά στην πρώτη της σελίδα,

Χριστοδουλάκης: Στο μήνυμα Χριστοδουλάκη από το Ντουμπάι αναφέρεται η Εξπρές γράφοντας ”δεν βιαζόμαστε για τις τράπεζες”. Για ”αισιόδοξα μηνύματα για Εμπορική- Ταμιευτήριο” κάνει λόγο η Ημερησία, αναφερόμενη στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας.

”Δικηγόρος του Φτωχού”: Κατά του προτεινόμενου θεσμού του δικηγόρου του φτωχού τάσσεται η Εξπρές, προβλέποντας ”νέα επιβάρυνση στον ελλειμματικό προϋπολογισμό από τον δικηγόρο του φτωχού” και κάνοντας λόγο για ”παροχές στα τυφλά”

Απεργίες: Στις απεργιακές κινητοποιήσεις των καθηγητών των ΑΕΙ αναφέρεται ο βασικός τίτλος της Ελευθεροτυπίας γράφοντας για ”Ρήξη με ΑΕΙ” και για ”σάλο μετά την οδηγία για κόψιμο αποδοχών κατά την αποχή”.

Μισθοί: ”Σκληρά παζάρια για τους μισθούς” γράφει το Βήμα, κάνοντας λόγο για ”τακτική μαστιγίου και καρότου από την κυβέρνηση”

FTSE: Στη μικρή κεφαλαιοποίηση μετατίθενται 56 ελληνικές μετοχές, γράφει στο οπισθόφυλλό της η Οικονομική Καθημερινή.

ΟΤΕ: Για διχοτόμηση των νομικών υπηρεσιών του ΟΤΕ κάνει λόγο η Οικονομική Καθημερινή, χαρακτηρίζοντας παράλληλα το management ”τηλεκατευθυνόμενο”.

Στην επικείμενη μείωση των τιμολογίων του ΟΤΕ αναφέρεται στην πρώτη της σελίδα η Ημερησία προσθέτοντας ότι η μείωση αναμένεται να είναι της τάξης του 10%.

Για σύννεφα στις σχέσεις του ΟΤΕ με την Αρμενία κάνει λόγο το πρωτοσέλιδο του Χρηματιστηρίου, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση της χώρας εξετάζει την άρση του μονοπωλίου.



Εμπορική: ”Οι Γάλλοι θέλουν ”περισσότερη” Εμπορική Τράπεζα”, γράφει το Βήμα Ανάπτυξη, επικαλούμενο τις από το Ντουμπάι δηλώσεις Χριστοδουλάκη.

Omega Bank: ”Στην αυτόνομη πορεία της επιμένει η Omega Bank” αναφέρει η Οικονομική Καθημερινή.

Καραμολέγκος: ”Επέκταση στα Βαλκάνια για τον Καραμολέγκο”, γράφει το Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v