ΑΧΕ: Από ευρωαγορές η τάση για Σοφοκλέους

Τις διεθνείς και ειδικότερα τις ευρωπαϊκές αγορές εκτιμούν οι ΑΧΕ ως τον καθοριστικό παράγοντα της διαμόρφωσης τάσης για τη Σοφοκλέους, λόγω κυρίως το χαμηλού όγκου στο ελληνικό χρηματιστήριο, αλλά και της έλλειψης σημαντικών ειδήσεων.

ΑΧΕ: Από ευρωαγορές η τάση για Σοφοκλέους
Τι αναμένεται για τη σημερινή συνεδρίαση: Οι διεθνείς αγορές εκτιμά η Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ ότι θα παραμείνουν ο καθοριστικός παράγοντας της πορείας του Χ.Α. βραχυπρόθεσμα, ενώ η στήριξη των 2.000 μονάδων για το Γενικό Δείκτη παραμένει σημαντική.

Η Marfin εστιάζει ακόμη στη μετοχή της Folli Follie, τις αποτιμήσεις της οποίας χαρακτηρίζει ελκυστικές, ενώ επισημαίνει την ωφέλεια που θα έχει για τα έσοδα της εταιρίας η άνοδος του γεν, αφού περίπου το 27% των εσόδων του ομίλου προέρχεται από την Ιαπωνία.

Εύθραυστη καθιστά την ανοδική κίνηση του Γενικού Δείκτη ο χαμηλός όγκος συναλλαγών, σύμφωνα με το πρωινό report της Εγνατία Χρηματιστηριακή, η οποία προσθέτει ότι πολλά θα κριθούν από τη σημερινή πορεία των ευρωπαϊκών αγορών.

Συνέχεια της ”μάχης” γύρω από τις 2.000 μονάδες εκτιμά για σήμερα η EFG Eurobank Securities, ενώ προσθέτει ότι θα δοθεί έμφαση στις εξελίξεις στο εξωτερικό αλλά και στις ”θεσμικές ροές”

Η Fortius Finance, σε τεχνική της ανάλυση για τον FTASE 20, κάνει λόγο για βραχυχρόνια ανοδική κίνηση, η οποία με τη βοήθεια των διεθνών κεφαλαιαγορών μπορεί να επεκταθεί πέραν των 1.060 μονάδων, αποσαφηνίζοντας ότι δεν πρόκειται για μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση, η οποία έχει ”πληγωθεί σημαντικά”.

Από την πλευρά της η Κύκλος Χρηματιστηριακή, αναφορικά με τη χθεσινή συνεδρίαση, επισημαίνει τη δεύτερη ημέρα ενδοσυνεδριακής αντίδρασης κάτω από τις 2.000 μονάδες και αναρωτιέται εάν θα υπάρξει επιβεβαίωση των στηρίξεων.

Σε άλλο σημείο του report της η Κύκλος αναφέρει πως απομένει να δούμε κατά πόσον τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει ανανέωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος και στις περιφερειακές μετοχές, οι οποίες τις τελευταίες εβδομάδες κατέγραψαν σημαντικές απώλειες.

Για επιμονή των ”αναιμικών όγκων” κάνει λόγο η Εθνική Χρηματιστηριακή, προβλέποντας για την αγορά την επικράτηση τάσεων συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα.

”Συσσώρευση” εκτιμά για τη σημερινή συνεδρίαση και η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ, ενώ προσθέτει ότι η Σοφοκλέους αναμένεται να ωφεληθεί αν υπάρξει ανοδική κίνηση των διεθνών αγορών.

Τι έγινε στην προηγούμενη συνεδρίαση: Το Χ.Α. κατάφερε να αντιδράσει από τα ενδοσυνεδριακά χαμηλά και να ολοκληρώσει τη συνεδρίαση με οριακά κέρδη εν μέσω ισχνών όγκων, αναφέρει η Marfin στο πρωινό της report.

Επιχειρηματικά νέα: Στις επικείμενες περικοπές των τιμολογίων του ΟΤΕ για κλήσεις από σταθερό σε κινητό αναφέρεται η Marfin Hellenic. Στο αγγλόφωνο report της, η χρηματιστηριακή εστιάζει στο γεγονός ότι η Cosmote είναι η φθηνότερη στη συγκεκριμένη κατηγορία κλήσεων, ενώ η περικοπή των τιμών δεν αναμένεται να προκαλέσει έκπληξη.

Θετική άποψη εξακολουθεί να έχει για τον κλάδο της κινητής η EFG Eurobank Securities, σε σχόλιο που περιλαμβάνεται στο πρωινό της report με αφορμή τις επικείμενες μειώσεις των τιμολογίων του ΟΤΕ. Η EFG Sec αποδίδει την άποψή της αυτή στα στοιχεία που δείχνουν αυξημένη χρήση (AMOU), κάτι που με τη σειρά του ”υπονοεί” ότι οι υπηρεσίες ομιλίας θα παραμείνουν η κύρια πηγή εσόδων των εταιριών κινητής.

Η ίδια χρηματιστηριακή αναφέρεται ακόμα σε έρευνα του ICAP για τον ελληνικό κλάδο της εμφιάλωσης. Σύμφωνα με αυτήν, οι ρυθμοί ανάπτυξης του κλάδου για το 2004 θα διαμορφωθούν στο 5,2%, καθώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες εκτιμάται ότι θα δώσουν ώθηση στη ζήτηση.

Από το σύνολο της αγοράς των χυμών και των αναψυκτικών, η οποία χαρακτηρίζεται ”ώριμη”, αναφέρεται στο report της EFG, περισσότερο ωφελημένη αναμένεται να είναι η Coca-Cola 3E, η οποία άλλωστε έχει μερίδιο αγοράς 81%.



* Τα reports των ΑΧΕ δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v