Όλα καλά και όλα ΝΟΜΙΜΑ!

Τα λεφτά των αυξήσεων κεφαλαίου της περιόδου 1999- 2002 επενδύθηκαν από τις εταιρίες νομότυπα. Δεν το λέμε εμείς αυτό, αλλά οι επίσημες έρευνες των αρχών αυτής της χώρας. Όλα καλά και όλα ωραία. Αν εσείς έχετε διαφορετική άποψη, είναι πιθανόν να χρειάζεστε την άμεση βοήθεια ψυχιάτρου. Έχετε νοσηρές φαντασιώσεις...

Όλα καλά και όλα ΝΟΜΙΜΑ!
Τα λεφτά των αυξήσεων κεφαλαίου της περιόδου 1999- 2002 επενδύθηκαν σωστά από τις εταιρίες. Ή καλύτερα, όλα έγιναν νομότυπα. Δεν το λέμε εμείς αυτό, αλλά οι επίσημες έρευνες των αρχών αυτής της χώρας.

Όλα καλά και όλα ωραία. Αν εσείς έχετε διαφορετική άποψη, είναι πιθανόν να χρειάζεστε την άμεση βοήθεια ψυχιάτρου. Έχετε νοσηρές φαντασιώσεις...

Είναι φανερή η πρόθεση όλων των παραγόντων της αγοράς να κλείσουν το κεφάλαιο 1999 με τον λιγότερο οδυνηρό τρόπο. Ίσως και να έχουν δίκιο. Η ζημιά έχει ήδη γίνει και την έχουμε πληρώσει όλοι. Αν το θέμα αφορούσε δύο ή τρεις εταιρίες, η αντιμετώπιση θα έπρεπε να ήταν διαφορετική.

Προς γνώση και συμμόρφωση. Εδώ μιλάμε για όλη την αγορά ή σχεδόν για όλη. Το αυτομαστίγωμα δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος για να λύνεις κανείς τα προβλήματά του.

Από εδώ όμως ως το σημείο να υποστηρίζουν κάποια κέντρα ότι όσοι αμφισβητούν την... πραγματικότητα των στοιχείων της έρευνας είναι εχθροί του έθνους και της πατρίδας, υπάρχει μία απόσταση. Διότι στο τέλος θα μας πουν ότι δεν χάσαμε χρήματα το 1999 και ότι κι αυτό είναι μία ακόμη φαντασίωση.

Αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι γίνεται μία γιγαντιαία προσπάθεια να περιφρουρηθεί η κυβέρνηση από το θέμα του χρηματιστηρίου ενόψει των εκλογών. Δημιουργούνται επιχειρήματα στην περίπτωση που προκληθεί συζήτηση.

Καταλαβαίνουμε επίσης ότι σ΄ αυτές τις εκλογές θα παιχτούν τα πάντα. Όταν προσπαθούν να μας πείσουν ότι το μαύρο είναι άσπρο για ένα θέμα σαν κι αυτό, δεν θέλουμε να σκεφτούμε τι μπορεί να συμβεί με άλλα θέματα. Δεν θα εκπλαγούμε αν επίσημα στοιχεία αποδείξουν ότι η ΔΕΚΑ είναι ο μεγάλος κερδισμένος του Χρηματιστηρίου της τελευταίας δεκαετίας!

Θανάσης Μαυρίδης


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v