Ζητείται κλείσιμο πέριξ των 2.050 μονάδων

Εάν επιτευχθεί το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη σε επίπεδα (οριακά έστω) υψηλότερα των 2.050 μονάδων με συναλλαγές έστω 101 εκατ. ευρώ τότε θα μπορούμε να μιλάμε για μια καλή, σε γενικές γραμμές, συνεδρίαση, με ισχυρό το ενδεχόμενο να συντηρηθεί βραχυπρόθεσμα προς τις 2.085 μονάδες η ανοδική φορά.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Κρατά τα μέχρι στιγμής κέρδη της η αγορά. Ο Γενικός Δείκτης κυμαίνεται οριακά έστω υψηλότερα των 2.050 μονάδων σημειώνοντας κέρδη 1,21%.

Οι μέχρι στιγμής συναλλαγές των 80 εκατ. ευρώ αποτελούν το κλειδί για το κλείσιμο της συνεδρίασης στην περίπτωση που επιχειρηθεί βεβιασμένη κατοχύρωση θέσεων. Εάν όμως η αγορά καταφέρει να κρατήσει τις 2.050 μονάδες με τζίρο περισσότερο του χθεσινού, τότε θα έχουμε ισχυρή θετική ένδειξη για τη συνέχεια.

Δηλ. για το ενδεχόμενο δηλαδή άμεσης επαναπροσέγγισης των 2.085 μονάδων.

Ισχυρότατη η τάση που φέρνει τη μετοχή της Eurobank στα 13,96 ευρώ (3,56%) με συναλλαγές πλέον των 140.000 τεμαχίων. Ισχυρή και η μετοχή της Εμπορικής στα 17 ευρώ.

Από εκεί και πέρα το υπόλοιπο της αγοράς ακολουθεί σε γενικές γραμμές το δείκτη με τις μετοχές των Τασόγλου, Παρνασσός, Space Hellas, Δεσμός, Κεραμεία Αλλατίνη, Φοίνιξ, Κέκρωψ και Ελλατέξ να σημειώνουν τα μεγαλύτερα κέρδη.

Εάν προς το τελος της συνεδρίασης δεν οδηγηθούμε σε βιαστική κατοχύρωση θέσεων τοτε θα έχουμε μια, σε γενικές γραμμές καλή συνεδρίαση, θετικό σημείο αναφοράς για τη βραχυπρόθεσμη συνέχεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v