Πιέσεις στο ξεκίνημα της Σοφοκλέους βλέπουν οι ΑΧΕ

Για πιέσεις στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης στη Σοφοκλέους κάνουν λόγο οι ΑΧΕ στα ημερήσια reports τους, δεδομένης της δυσμενούς συγκυρίας στις διεθνείς αγορές, αλλά και του μειωμένου επενδυτικού ενδιαφέροντος. Πιθανή διακράτηση των κερδών.

Πιέσεις στο ξεκίνημα της Σοφοκλέους βλέπουν οι ΑΧΕ
Πτωτικό βλέπουν το άνοιγμα οι ΑΧΕ για την ελληνική αγορά στη σημερινή συνεδρίαση, δεδομένης της έντονης διόρθωσης χθες στη Wall.

Ειδικότερα, η Marfin Ελληνική εκτιμά ότι η αδυναμία που επέδειξαν οι παγκόσμιες χρηματαγορές χθες το βράδυ αναμένεται να επηρεάσει το άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης στη Σοφοκλέους, εκτιμώντας μάλιστα ότι οι όγκοι συναλλαγών θα κινηθούν ακόμη μια φορά σε χαμηλά επίπεδα.

Παράλληλα, η Marfin Ελληνική ”ξεχωρίζει” τη μετοχή της Εμπορικής Τράπεζας, ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις με την Credit Agricole.

Από την πλευρά της η Π&Κ εκτιμά ότι αναμένεται αποκόμιση κερδών στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς η αγορά θα επηρρεαστεί από την αρνητική απόδοση των ξένων αγορών χθες.

Το γεγονός ότι ανέκαμψε στη χθεσινή συνεδρίαση η Σοφοκλέους επισημαίνει η EFG Eurobank Sec. στο πρωινό της report. Οσον αφορά στη σημερινή συνεδρίαση, η χρηματιστηριακή τονίζει ότι η ελληνική αγορά θα προσπαθήσει να διατηρήσει τα κέρδη της, ωστόσο το αρνητικό κλίμα χθες στις ΗΠΑ θα ”βαρύνει” την Ευρώπη σήμερα.

Η Εθνική Χρηματιστηριακή στο ημερήσιο report της αναφέρει ότι τόσο οι θεσμικοί όσο και το κλίμα που θα επικρατήσει στις διεθνείς αγορές θα παραμείνουν βασικά σημεία διαμόρφωσης της βραχυπρόθεσμης πορείας της αγοράς.

Από την πλευρά της, η Εγνατία Χρηματιστηριακή θεωρεί πιθανό σενάριο την πτωτική αντίδραση της ελληνικής αγοράς σήμερα, δεδομένης και της αντίστοιχης αρνητικής πορείας των διεθνών αγορών χθες.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι η διαφορά ώρας δεν ”επέτρεψε” χθες το Χ.Α. να συντονιστεί με τις σημαντικές ρευστοποιήσεις κερδών που έλαβαν χώρα χθες, εν μέσω ανησυχιών για την αύξηση των πετρελαϊκών τιμών.

Η Κύκλος Χρηματιστηριακή σχολιάζει ότι ναι μεν η αγορά κατάφερε χθες να πραγματοποιήσει την αντίδραση που αναμενόταν, ωστόσο το μειωμένο επενδυτικό ενδιαφέρον και η δυσμενής διεθνής συγκυρία αναμένεται να επηρεάσουν τις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα.

Επιχειρηματικά Νέα: Οι ΑΧΕ φαίνεται να ξεχωρίζουν τις εξελίξεις της Εμπορικής με την Credit Agricole, με τη Marfin να σχολιάζει τις χθεσινές ανακοινώσεις από την πλευρά της γαλλικής τράπεζας, που επιβεβαίωσε τη συνέχιση των συνομιλιών με την ελληνική κυβέρνηση.

Οι υποχρεώσεις της Εμπορικής Τράπεζας προς το ασφαλιστικό ταμείο των εργαζομένων είναι το ”κώλυμα” της Credit Agricole, όπως επισημαίνεται, προκειμένου να προχωρήσει στην εξάσκηση του δικαιώματός της και να αγοράσει το ποσοστό του Δημοσίου.

Αντίστοιχες είναι και οι εκτιμήσεις της Εγνατίας Χρηματιστηριακής για το θέμα της Εμπορικής, σχολιάζοντας ότι η Credit Agricole μελετά ακόμη το ενδεχόμενο αύξησης του μεριδίου της, με την προϋπόθεση ωστόσο να επιλυθεί το ζήτημα των οφειλών της προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v